31 martie 2016

..despre fostul viitor luminos al investitorilor



  azi Jurilovca   Fabrica de Conserve de Peste  din   Jurilovca  este in faliment


 iata un comunicat de presa al guvernului romaniei din     2 octombrie 2003   http://85.120.75.151/comunicat-de-presa__l1a22164.html

din care citez doar informarea suplimentara

Unul dintre proiectele ce vor fi contractate maine este si „Fabrica procesare peste si semiconserve-Dotare cu utilaje tehnologice performante, Hala de productie existenta in comuna Jurilovca, judetul Tulcea”, beneficiar SC Ecofish SRL (val. totala eligibila 2 mil. Euro adica 70.426.000.000,00 lei).

Clădirea ce urmează a fi modernizată este amplasată în comuna Jurilovca, în imediata apropiere a unui canal de ieşire din lacul Golovita din complexul lagunar Razim-Sinoe al Deltei Dunării. Viitoarea unitate de producţie are acces uşor, aflându-se la 17 km de DN Constanţa -Tulcea din care se pot accesa toate zonele ţării. Fabrica va avea toate utilităţile in conformitate cu standardele UE.

In viziunea beneficiarului, „fabrica de semiconserve este necesară în condiţiile în care piaţa semiconservelor şi a preparatelor din peste este deficitară, dar mai ales copleşită de produse din import, de o calitate buna, dar cu preţuri mari, care le fac de cele mai multe ori inaccesibile păturii sărace şi chiar clasei de mijloc. Studiindu-se piaţa produsului, s-a constatat că in Romania consumul mediu de peste şi produse din peşte este de 64.000 tone”.

Prin acest proiect peştele refrigerat livrat în fulgi de gheaţă va fi distribuit cu un grad maxim de prospeţime, deoarece firma îl pescuieşte, se vor produce sortimenete care sunt cerute şi pe piaţa internaţională şi în condiţiile de igienă impuse de UE. Produsele vor respecta normele ecologice - peştele provine din lacuri naturale în proporţie de peste 60%.

La fabricarea produselor din peşte se utilizează aproape toate speciile de peşte proaspăt (crap, caras, plătică, somn, crap fitofag) şi din peşte congelat (macrou, sardină, hering, etc).

Fabrica de procesare peşte corespunde tuturor cerinţelor de igienă, legale la nivelul UE, conform directivei pentru igiena peştelui şi directivei privind produsele alimentare, precum şi corespondentelor la nivel naţional. Este amplasată într-o zonă nepoluată astfel încât să nu producă contaminarea peştelui şi a conservelor din peşte. Deşeurile din peşte se evacuează periodic într-un depozit de produse reziduale de unde sunt preluate la fabrica de făină furajeră.

În prezent, fabrica are 16 angajaţi, dar după efectuarea investiţiei vor mai fi create alte 52 de locuri de munca.

Niciun comentariu: