3 iunie 2011
vineri...... mincam peste ....tot..!
incepem cu stolceak..adica cea mai tare ..... capodopera gastronomica pe care mi-a fost dat sa o admir ,sa o vad si in final sa o degust pe indelete ...!
...aceasta creatie nu este decit pentru ...conneisseurs...altminteri nu poti aprecia la justa valoare baza in care s-au fiert maruntaie de morun ,impreuna cu cozi si capatini de sturion...restul este o aventura gastronomica si fotografica ce nu poate fi povestita ..!...dar mai ales impartita cu oricine ...
..unul din prieteni mei ( fost cursant k student e de porc ...ne taie cenzura ...hahahahahaha! ) ...mi-a propus sa fac un grup de 16 fotografi si sa organizez o aventura gastronomica ,fotografica ...si oenologica la crisan
adica indiferent de vreme .....
1 o zi de cum se prepara 3 feluri de peste (..curatzat,gatit mincat ....toate fotografiate pe echipe )
2 o zi de cum se cauta si se dezvolta teme fotografice in delta ( habitat,pasaret ,rasarit ,apus )
in fiecare seara degustare de vinuri de macin ( merlot 2008...pinot noir 2007 roze 2010 muscat ottonel .2009...si aligote ...
...acum continuam masa de vineri cu crap la protazap..adica un crap de 4 sau 5 kg curatat de solzi si mate taiat in doua pe lung si portionat prin crestari adinci dar nu despartite cu piele cu tot ,spalat bine ,condimentat este asezat pe un pat de rondele de cartofi si impins usurel in cuptor ...cind incepe sa isi schimbe culoarea se scoate si se unge incet cu aripa de gisca un amestec de usturoi taiat neglijent,rosii clocotite si zdrobite in piua de piatra ,bulion de ardei si rosii facute terci ...sa nu uitati o mina de boia dulce ...si iarasi usor fara graba impins in cuptor pina cind amestecul cu care a fost uns si mingiiat se intareste si devine ferm si crocant ..!
ei bine cind e gata impreuna cu sosul ramas si cartofii pe care a stat in cuptor se serveste cald ...sau rece ..!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)