9 octombrie 2013

...vis de inserare in octombrie



  chiar nu visez..! doar sforai ca un motor de tractor imbatrinit pe cimp..! doar  citeodata ..,alta data dorm bustean de poti sa ma iei cu totul fara sa stiu.


 foarte rar visez ...de fapt nici nu stiu daca este vis sa stai cu ochii deschisi si sa nu auzi nimic in jur ...ba mai mult sa nu vezi nimic ...
 aseara am visat ...timpenii desigur dar vis in toata regula ..
  ...se facea ca aveam intinse in suflet toate clipele in care ne-am iubit asa ca rufele intinse la vint si la soare ...! da ..da.! erau acolo toate clipele ..zilele si noptile .....in care ne-am mingiiat ,ne-am dorit ...ne-am cucerit pe rind toate cetatile si ne-am invins toti dusmanii...zilele in care am pierdut fiecare reduta ...si am pierdut razboaiele inutile si desarte .
.. alaturi de zbuciumul iubirii intins ca un cearceaf urias la soare ..erau si niste zdrente albe si negre ..care in vis nu erau ale mele dar   deveneau umbra celor intinse la soare ..nu stiu ale cui erau ..!
 la un moment dat a venit un stol  de pasari ,negre ..si albe ..au prins cu ciocul si cu ghearele clipele mele de pace si iubire ...zilele mele fericite si pline de tine ..si le-au ridicat sus ...sus de tot ...pina in gindurile mele nepatrunse ...!
 lasati-le ,aruncati-le ..strigam neauzit de nimeni ... !  clipele si sarutarile mele nu sunt nimic pentru voi ...nu au valoare ...decit pentru mine .
  doar pentru mine inseamna ceva privirea ta pierduta  in mine cind deschidem usor usa destinului .
  restul este doar un vis intr-o insearare de octombrie
        strigatele nu le   auzeam decit eu ..!  
  adormisem in fata laptopului ...privind fotografia de mai sus ..
  vise ...

...patria interzisa III ....drapelul


 ..am observat ca totul se reduce la un festivism ..inutil .
 se inalta zmeul albastru cu stele aurii si drapelul national ( nu am sa inteleg niciodata de ce amindoua..?!...) ..suntem sau nu suntem unionisti..?!
..sau suntem si unionisti si nationalisti in acelasi timp..asa in cea mai buna traditie ...si cu Germania  ca avem rege din dinastia Hohenzollern dar si Russia  ca era vecinul a carei imbratisare de iubire ne sufoca 
 azi nimic nu este schimbat ..noi si vechi sunt toate ..!

politicienii din rominia nu au invatat lectia umilintei si mindriei .deocamdata ei intreaba daca este voie sa gindeasca iar cei care gindesc nu ajung mai departe de spaga ...
   chiar daca unul din alesi ar gasi potirul sfint  al nemuririi vesnice nu ar putea sa-l  legifereze in parlament pentru ca din invidie ,prostie  si rautate..:
 a nu ar primi aviz legislativ de la guvern 
b biroul permanent nu l-ar trece pe ordinea de zi 
c comisiile din camera deputatilor si senat nu ar da aviz pentru dezbatere si vot in plenul camerelor reunite ..
 d presa ar declansa o campanie furibunda pro sau contra 
 e presedintele ar hahaii si ar spune ..ca este minciuna 
 f serviciile sie si sri ..muppetsi securitatii de ieri ar cere avize de urmarire si ascultare a telefonelor si ar scoate din context  aspectul divin al nemuririi.

  asa ca nu  astept nimic bun de la cei care ..guverneaza ..?!  Romania  ??!!  doar ma amuz si ma intreb de ce trebuie arborate drapelele /
 exista un protocol care prevede arborarea drapelelor la implementarea programelor finantate cu  banii UE.. la pachet cu proiectul aprobat ..

.....sincer sa fiu as face un proiect prin care as monitoriza serviciile referitor la respectarea si incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti  in romania asa cum sunt consacrate in constitutia europei unite ...mai ales ale celor care vorbesc cu cei ascultati cu aprobare de la stapinire pe siguranta nationala ..!