28 iulie 2011

despre vreme,vremuri si viermi

aceasta imagine este a studioului foto lux din str Gabroveni care in 1993 a fost preluata de FoTo UNION din Piata Palatului si abandonata datorita retrocedarii catre un smecheras de Primarie care nu a mai putut sa o cedeze siesi .!! hahahaha..! Foto Lux a fost condusa timp de 40 de ani de Dl Suliman Ali un iscusit portretist de copii.!
      textul de mai jos mi-a fost inspirat de starea jalnica in care a ajuns Foto LUX ,cindva unul din cele mai cochete studiouri din Bucuresti


x


..vremea este asa cum este ..vremurile sunt asa cum vrea marinelul si piticul inaltzat pe virfuri....dar viermii sunt printre noi ...! viermuiesc si se'nmultesc intr-o veselie generala ...!
..traiesc adevarate povesti de iubire ....cu o  intensitate pe care nu am banuit-o niciodata ..! evident niciodata nu recunosc starea de vierme ...intotdeauna vor sa para altceva ,  floare ,fluture ,senin ..! dar niciodata viermi ..!  se definesc furind identitati ,trairi ,planuri si tinte pe care nici macar nu le pot defini .d'apai sa le si gindeasca ca  de inteles nici nu poate fi vorba ...! suteala ii defineste ...!
..se insinueaza in cele mai adinci dureri  pe care le ai ....cu vorba domoala si privire  blinda ...se face placut familiei tale ,prietenilor tai ...vrea sa devina unicul ,eternul om de bine ...ramii surprins cum toti prietenii tai sunt cautati sub diverse pretexte si devin brusc extrem de favorabili   ...LUI ...Viermelui ..!
toate astea pina intr-o zi cind ..brusc ..minune mare ...sa vezi comedie ..Viermele are un puseu de mindrie ..( oh ..nu ..! nu al lui ca el nu are ...ci un puseu de mindrie luat cu imprumut de la o noua victima ....de la un alt donator ...)
..ei bine puseul de mindrie imprumutata ,alaturi de cultura generala ciordita si insusita numai la nivel de expresii si cuvinte standard ..auzite pe la colturi ...fac dintr-un vierme absolut banal si obisnuit un balaur cu prea multe capete ...!
el viermele care se crede balaur ..este omul zilelor noastre ..! modelul perfect care atinge prin metodele mai sus enuntate  lumi pe care doar le visa ...in balegarul nativ in care  s-a zamislit ....!
..povestea viermelui se sfirseste intotdeauna trist ....in ciocul unei vrabiute blonde  sau ma rog ..acolo ...!