9 mai 2011

luni 9 mai ..ziua europei. continuare

.
..de dimineata imi spune un prieten ...da pe russia 24 tv k se da in direct defilarea de 9 MAI ziua Victoriei asupra fascismului ...ei bine am vazut si am auzit  in uralele celor peste 20 000 de soldati ...MINDRIA ,PUTEREA si RESPECTUL fata de EROII stiuti si nestiuti ..! fata de Maica Rossia ...!  VETERANII cu pieptul plin de medalii au fost filmati mult mai mult decit medvedev si putin ...amindoi retrasi si modesti k niste tineri care nu deschid gura cind batrinii ,veteranii vorbesc despre Stalingrad sau de STEAGUL inaltat pe REICHSTAG (  Ismailov împreună cu doi tovarăşi de regiment, ucraineanul Alexei Kovalev şi bielorusul Leonid Goritcev, au urcat drapelul roşu cu secera şi ciocanul pe una dintre cupolele Reichstagului. Momentul a fost capturat pe peliculă de fotograful de război Evgheni Kaldeiev şi a făcut înconjurul lumii.
A fost deseori comparată cu fotografia realizată de Associated Press în 1945 în care apare un soldat american care ridică steagul Americii. Fotograful sovietic Yevgeny Khaldei declara, câţiva ani mai târziu, că imaginea a fost pusă în scenă.
Ismailov a fost identificat de fotograf abia în anul 1996 şi premiat cu medalia de Erou al Rusiei. Fostul soldat a primit din partea preşedintelui Boris Elţîn distincţia Steaua Roşie a Eroilor Rusiei pentru "bravură şi eroism în Marele Război Patriotic".)
..am vazut o defilare a garnizoanei din Moscova ...stralucitoare ,aroganta ...si nu in ultimul rind   IMPERIALA

...iar noi ..? ei bine noi stam si ne uitam cu miinile in buzunar la spectacolul de lumina al Russiei in fata Europei fara sa stim nici ce se intimpla si nici cind se intimpla ..!

luni 9 mai ..ziua europei...?


   zimbetul de bucurie s-a  transformat intr-un rictus
..niciodata nu ar fi crezut invingatorii de la 9 mai 1945 k europa din kurva batrina se va transforma in fecioara neprihanita si dornica de maritis cu oricine si oricind ,...istoria ride de noi ...,,,totul s-a tarnsformat intr-0 gluma sinistra ...!