28 octombrie 2015

...cum ne transforma consumerismul




..toata lumea scobeste la dovleci..magazinele sunt pline  de oribilitati si de hidosenii de te sperii om in toata firea

usor,usor..pe negindite  sarbatoarea a intrat si in dulcele tirg al dacilor
 .ce zice dexul... ??     Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din    limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental  catolic  și    protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.
Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând„Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
ce legatura are cu noi ..?  mai bine am minca o mare placinta cu dovleac sa ne revenim dupa atit de multe si prost insusite ..."  sarbatori  "   ortodoxe..?!