1 martie 2011

despre ...d'alles carnavalului

motto

Sine labore non erit panis in ore. 
                                                                                 Fara munca nu mananci paine


.
...convingerea mea de 'o viata este...k daca faci ceva trebuie sa-l faci k lumea ...sa nu te prefaci ...sa faci...! cu daruire si dorinta de mai bine ...nu de mai rau...!
..imi este greu sa inteleg de unde apar indivizii astia care fara sa stie nimic despre un domeniu sau altul ,fara absolut un gram de habar ..au pareri ,au convingeri ...vin si explica graseind  ...au pretentii ..negociaza ...sunt pe mosia lu' tacsu..!..evident k rolul de torquemada de la teatru de papusi  este .....rolul vietzii pentru oricine  aparut din tenebrele vremurilor ce le traim...!
..am avut o astfel de intilnire la d'alles ...venit pe aripile vintului  omul ...lu'  doamna directoare ...teroarea electricianului si a femeii de servici .este o reteta a timpurilor noastre adica...mereu este ocupat cu sine ...nu rezolva niciodata nimic ..este serios si grav ...nu are decit o replica de mai mare hazu'..:
 - trebuie sa verificam si sa vedem ..! si iata a trecut o luna jumate in care am lucrat fara contract ....!
...desigur asta poate k tine la piticii lui ..... acolo de unde l-au dat afara ........ la mine ....nu tine ..!
..colaborarea cu noua conducere  = 0  de ce ..?! simplu ...de citeva saptamini zvonerii spun k o noua directoare a aparut dar k nu a vazut-o nimeni ...k lucreaza la teatru ..! in locul ei a aparut unu care controleaza prizele ....spatziile ...cu mestesug...k geambasii  ...! nu ma deranjeaza tupeul si aroganta suficientei afisate..! in rest am incheiat cursul de fotografie cu o expozitie la care au fost mai mult de 200 de invitati prezenti ..s'atit.!e mult e putin..? nu stiu !!
... o noua grupa a inceput cursul ..evident fara contract ...eu ..      si fara nici un rind scris ei .....,elevii..! adica s-au incasat banii ..gata ..! restul nu conteaza..! sa se descurce lectorii...k noi suntem conducerea ..!
  ..ieri am intrebat de contract intrucit cel vechi .nu mai este valabil din 11 ianuarie ..ei bine raspunsul a fost ..vorbim luni adica azi...
.- trebuie sa renegociem k primitzi prea mult ... ..adica croitoria si ikebana ...k alte cursuri nu am vazut .
....pina acum daca nu veneau cursanti la Clasa de Fotografie  nu se plateau  salariile ... nu se platea lumina ..k de predat in frig ..am predat si la 10 grade  de plecau cursantii de la ora si nu stiam de ce ...!..realitatea trista este k fara sprijin si fara alta sursa de finantare decit banii de la cursanti este greu sa faci formare si educatie profesionala ...!
..  toate cheltuielile aferente si toate echipamentele din sala de curs sunt ale lectorilor .... computer/ laptop./licente de PS./,aparate pe film /digital/videoproiector /imprimanta /blitzuri visatec/surse de lumina continua /masa de reprodus ./scaner /fundaluri ,trepiede/filtre .si cite si mai cite ...+ multe altele  ...ani de pregatire si calificare ,de scoli si cursuri.....) ..aici nu mai amintesc de taxe si impozite aferente srl'ului sau PF'lui   care pe baza de contract presteaza servicii de formare profesionala in domeniu ..! .
nu mai vorbesc de calificari,experienta ,stiinta de a vorbi si a preda in fata cursantilor ...!
..nu mai spun nimic de faptul k in mai putin de 1 an s-a schimbat de 3 ori conducerea UP Dalles si fiecare demers in interesul cursului era munca de sisisf..
  simbete si duminici lucrate in plus ....ce sa mai zic..?!
ce se intimpla cu Fundatia Dalles in acest timp..? un proces de paternitate ...intre Academia Romina si Consiliul General al Primariei Bucuresti  ...o lupta surda pe ....cine administreaza saracia ..!
..cred k de fapt Consiliul General nu poate finanta o fundatie decit prin sponsorizare ...iar Academia Romina nu poate bugeta ceva ce este nu este al ei desi donatia  Fundatia  I.Dalles  i-a fost facuta inca de la infintare .!
cursuri..? ...daca aveti curiozitatea sa accesati    http://www.updalles.ro/cursuri/cursuri-profesionale/curs-de-fotografie/...si sa comparati cursurile intre ele ....ce   inseamna implicare si calificare ...

ps . la ultimul vernisaj de absolvire a cursului de initiere in fotografie ...nu a venit nimeni din partea UP I Dalles
din respect fata de cursanti presupun....! iata momentul asa cum a fost el surprins de dl profesor Dinu Lazar http://www.facebook.com/album.php?aid=40908&id=100001056858507&l=5300a4528c  
( caruia ii multumesc si pe aceasta cale pentru competenta si sprijin neconditionat in realizarea acestui proiect ... ....multumesc  )
ps din experienta de la up dalles pot spune k mina pe inima k atit comisia de cultura de la consiliul general ....directia de cultura aflate in bugetul consiliului general si al primariei Bucuresti ...fac orice altceva decit ..activitate culturala ...! statui ,tirguri ,cumetrii ,mitinguri,...! orice altceva  ..!  dar sansa si posibilitatea de a petrece timpul liber in studiu ,atelier sau studio ...nu ..! ..pacat ..!
 ps azi s-a jucat gaina k la nunta ...comedie mare ...! de invidie rica venturiano ar fi palit de invidie ...nu prea mult ...doar o jumatate de ora ..! de ce ..? pai uite de ce :
la intilnirea la care ar fi trebuit sa stabilim ce si cum mai departe am aflat de la  dna director ca a primit o propunere de sponsorizare  cu titlu de donatie ...sau mecenat...sau imprumut ...k alte forme legale nu prea sunt ....!      pentru asta  eu ar trebuii sa renunt  si sa accept oferta  pentru k se doreste dotarea cu echipamente  ...in schimb donatorii ,mecena ( care este pluralul la mecena ?..sau o iau batrineste ...un mecena ...doi mecena ) si / sau imprumutatorii   primesc  cursul foto ..
pai nu-i comedie ...? pai da  este comedie ..!      pentru k ori primesti caskavalul si astepti schimbul de miine la curs ori ...nu mai faci comedie k e prea mult cit dai acu '..! prosteala la prosti adica ...la prost k sunt singur pe ogor..si uite asa intr-o luni de dupa amiza a  a luat sfirsit un proiect de 2 ani  ...numit Clasa de Fotografie ...!
cine a inteles k mi pare rau  se inseala .
singurul regret este atmosfera de bine ,de studiu   si de fotografie pe care reuseam citeodata sa-l construim impreuna cu cursanti..!
...iar de inteles cititorul acestui reqviem pentru diafragma si iso trebuie sa inteleaga k nu ma astepam nici la  consideratie nici la respect ..!.ci la exact ceea ce am primit ...nici un bine nu ramine nepedepsit ..!
...cit despre cum mai departe ,vom vedea a zis orbu'.!
Multumesc pe aceasta cale tuturor cursantilor care mi-au acordat incredere si sprijin ,colaboratorilor si prietenilor care mi-au fost alaturi .......precum si  dusmanilor stiutzi si nestiutzi care au mincat ...vrute si nevrute pe seama mea ...!