4 iulie 2011

luni ..Adrian prietenul din departari

..ne-am cunoscut in tinerete la o partida de fotbal ,jucam fotbal in fiecare miercuri sau joi de la ora 15 pina seara tirziu la strandul CC-ului din Floreasca ..terenul era omologat pentru divizia onoare  ( adica aia ca noi ..aveam echipamente ..ghete cu crampoane si alergam de ne ieseau ochii din cap..nu aveam burti si desi nu stiam prea mult   ( cazul meu   ...! hahahahah..!  )  faceam miscare ..! impreuna cu Tudor chitu ,Nicu profir Marian dunarintiu , Razvan ,Flavian si multi ,multi altii..!
ei bine la aceste meciuri a venit si Adrian Cosereanu ..,ii stia pe toti dar noi doi nu ne stiam desi eram vecini pe Calea Mosilor   el si bulevardul Carol I ..eu ..!
... la cererea publicului calator am eliminat "sabia"...!

..intotdeauna am simtit o diferenta de atitudine si abordare intre cei care lucrau  in uzine sau fabrici  ...si intre meseriasii din lumea libera ..sa zic ..! una era sa pontezi la venire si plecare ..si alta era sa muncesti de doua ori pe atit fara pontaj la studio ..! una era sa primesti avans si lichidare  pe luna si alta era sa muncesti pe bani in fiecare zi ...mult putin aveai de tigari si de mincare citeodata ..de un aparat foto si de o iesire la mare  altadata ..!
Adi crescuse  de capul lui in Tei dar asta nu l-a impiedicat sa termine doua facultati si sa mai se califice si in citeva meserii...peste toate astea fiind si genul de barbat pe linga care nu trebuia sa te temi de nimic ...pur si simplu te simteai in siguranta ..!
 ne-am imprietenit ..copiii au crescut impreuna ...aveam aceleasi probleme ..pe care le rezolvam diferit ...!munceam ,invatam si ne distram impreuna ...! erau vremuri ciudata si inainte si dupa decembrie 1989 pe care le-am trait si petrecut ...pina cind Adi a hotarit sa plece ..!
..eu am ramas ..! ne-am regasit tirziu si greu ...! astazi nu as putea spune ca ne-am gasit greu pentru ca globalizarea nu se nascuse inca  sau pentru ca intre timp ne-am schimbat cu lumea in care traim ..! el acolo ...! eu aici ..! ..vorbim si ne scriem ...cautam impreuna solutii...ne plingem unul altuia si depanam amintiri de neuitat
nu prea mai sunt in rominia decit citiva din anii de atunci ..!..au plecat toti..mihai negret,gabriel manuchian ...toti ..daca as scrie numai lista celor care au plecat si i-as ruga pe toti cei care ma citesc sa faca acelasi lucru ...am scrie un roman fluviu numai din numele celor care ..s-au saturat de ..binele construit in ultimii 20 de ani..!
..ceea ce ma frapeaza si astazi la el este uimitoare capacitate de analiza ..si de a suprapune intr-un tot unitar straturi si elemente socio-economice  care pentru orice om normal ...sunt inexistente ...sau ma rog nimeni nu le-ar da atentie ...Blogul lui http://www.alternativaromaniei.este o oglinda a societatii rominesti  asa cum se vede din departari..vorbeste despre bufoneria nationala si bufonul national si multe altele ...!
articolele sale sunt lungi ,la obiect si extrem de bine documentate ..
  Adrian traieste in Canada de peste zece ani ..si imi este tare dor de el ..citeodata ..!