28 decembrie 2010

despre culoare si caldura din mine


...floarea soarelui in iarna nu este cu nimic  mai prejos decit sfaturile si.... ma rog observatiile unuia sau altuia despre cum se leaga vocala de consoana si diftongu' de cultura generala .! am observat k de cind lista medicamentelor compensate s-a redus  si numarul paturilor de la balamuc a scazut.....am observat zic k a crescut numarul tzutzarilor in blogarie ..! vrei nu vrei esti admonestat ,criticat,pus pe coji de nuca si infierat cu fierul rosu al ignorantzei de doi bani ...!
..asa k mai bine floarea soarelui sa fie si cu o albinutza harnica  la mijloc ...

  va urez la MULTZI  ANI ....k miine nu se mai stie ce va fi ...!

despre ...cei care umbla sorcova pe bloguri
acu' de sarbatori si de sfirsit de an cind singuratatea ingheata usile sufletului iar bucuria este doar o amintire din alte lumi   apare ea ...
....dna Paranoia:     ...Psihoza caracterizata printr-un delir sistematic, fara diminuarea capacitatilor intelectuale. 
Paranoia apare de cele mai multe ori la subiectii predispusi: supraestimarea de sine (orgoliu, megalomanie), rigiditate psihica (neincredere, dogmatism), erori de judecata cauzate de premise subiective, desi rationamentul este logic. Delirul de paranoia se dezvolta in mod coerent, uneori plauzibil, urmand o serie de interpretari si de polarizari afective: idealism pasionat, gelozie, revendicare privind un prejudiciu minor sau imaginar, erotomanie etc. Acest delir sfarseste prin a se constitui intr-un sistem permanent si de neclintit, functionarea gandirii, vointei si actiunii ramanand clara si ordonata. 

Criterii de diagnostic al schizofreniei după DSM-IV
Manifestări obligatorii pentru permiterea diagnosticului de schizofrenie:

Delir cu caracter bizar
Halucinații incongruente cu dispoziția afectivă, în special perceperea unui dialog de voci străine
Gândire confuză
Simptome catatone
Sărăcie afectivă, lipsă de inițiativă, declin social
Înrăutățirea adaptării în societate
Manifestare continuă a acestor simptome timp de cel puțin 6 luni
Excluderea unei cauze organice evidente

- credinte care nu se bazeaza pe realitate (delir), cum ar fi credinta pacientului ca cineva unelteste impotriva lui
- halucinatii auditive sau vizuale (pacientul aude si vede lucruri care nu exista); mai frecvente sunt halucinatiile auditive
- vorbire incoerenta
- neglijarea igienei personale
- lipsa emotiilor
- emotii nepotrivite contextului in care se gaseste pacientul
- manifestari agresive
- comportament catatonic
- o senzatie persistenta ca este urmarit
- probleme de functionare la scoala sau la serviciu
- izolare sociala
- neindemanare, miscari necoordonate.Asta ar fi doar o raza de lumina aruncata de un diagnostician care este consultat  ...! dar cei care nu se duc la medic...? cei care nici macar nu stiu k sunt bolnavi si sunt singuri pe lume ... ei ce fac ...? 
ei bine unii dintre ei bintuie seara pe la usi si miorlaie cersind sa fie bagati in seama ...sau in casa ...sau in lumea mea ...! 
acum nu vorbesc de verisoara   Dnei Paranoia  ...cred ca si ea este cunoscuta p'aici ..dra Depresia cea care nu face casa buna cu sarbatorile ..!
ps aceasta postare a fost inspirata de un comentariu facut de  Conu' Dinu acu' un an aproape ..
.descrierea Dnei Paranoia este la obiect si la comentariile facute de ...nomine odiosa ...( nici numele nu il scriu ca ii fac trafic  ....il vad zilnic iscodind  la mine pe blog   ..)