9 aprilie 2011

de ce nu imi place ....facebook...


...nu imi place si gata ...devin prieten si intim cu oameni care nu ii cunosc ..devin confident al trairilor si intimplarilor din viata lor fara sa cer asta si fara sa ma intereseze citusi de putin...!  nu imi place k sunt iscodit intr-un fel ciuda si pervers ...desprte ce imi place ..despre ce nu imi place ...si de ce ..si de ce nu ...! 
..in ultimii doua decenii ( xx sau doua zeci de ani sa nu confunde lumea scolita de azi XX  si sa ma intrebe de ce am uitat litera L )..ei bine in ultimii 20 de ani m-am ocupat cu formarea profesionala ...mai precis cu formarea de ucenici in meseria de fotograf ...am postat Carnetul de Mester sa fie lucrurile clare ...adica am calitatea .dreptul si as spune si decenta sa calific ucenici .,.nu artisti ,.nu creatori ..doar ..UCENICI !  ..in meseria de fotograf asa cum am invatat la Scoala Postliceala timp de 2 ani dupa care am muncit alti sapte pentru . ....pina sa dau examen pentru gradul de Mester
..in ultima vreme..., mai ales pe facebook asist la o campanie agresiva de racolare de clienti .,cursanti  si /sau elevi pentru academii,cursuri,scoli ,clase ,si mai ales multe vorcsopuri ..!!
. nu-i asa k  prin numele grele care atirna in taleru' calitatii  si  in binecuvintarea  din botezul prin fotografie..........toate demersurile sunt facute intr-un singur scop si intr-o singura directie si anume ...banul ..! ??
sunt cursuri  in fotografie  de 500 ...de 1000 ...de 15oo...si chiar de 4000 de lei ...! si este bine k este asa nivelurile diferite de abordare sunt pentru oameni diferiti si mai ales cu carduri diferite .
nu vreau sa ma erijeez in aparatorul cursantilor k vorba aceea ..you get what you pay ....dar nu pot sa pun citeva intrebari
1 cine ne invata
2 ce ne invata
3 cit si cum putem asimila din cunoastintele dobindite
4 ce inseamna examenul sau diploma dobindita in urma unui curs de calificare ...?
..raspunsurile sunt evident simple ...si toate sunt negatii..sau ma rog ceva de genul nimic,nimic,nimic,nimic nimeni
..sa fim bine intelesi ...aceasta pledoarie nu se doreste a fi un demers pentru a nu frecventa cursuri de maniere frumoase si dans in societate ....nicidecum ...! la cursul de fotografie se traieste in pasiunea pentru fotografie ...! nu cred k cineva din cei peste 300 de fosti  cursanti pe care am avut privilegiul si placerea sa ii cunosc ..a terminat cursul ..spunind ...!
_  dupa curs nu mai imi place FOTOGRAFIA ...!
dimpotriva ..! dar de aici pina la a specula dorinta de a invata ,de a te forma  e cale lunga ...! mai nou observ  k ingineri economistiprofesorimedicimuzicieniziaristi,fotoreporteriactorieternstudentiratatioamenidetotfelul isi descopera chemarea catre ...cursurile de fotografie ...! evident fara chef ...fara noima si evident fara vocatie ..!
..interesul pentru fotografie este foarte mare ...si nu intimplator ...banii din comertul legat de fotografie sunt citeva milioane de euro pe an la un singur magazin ....! numai k utilizatorii de canonnikonpentaxsonyleitz intii cumpara si pe urma vor sa invete sa foloseasca aparatul ...! nu sa faca fotografii.ci doar sa-l foloseasca ..!
...iar pe facebook lucrurile se complica si mai mult ...!
in sensul rabinic al cuvintului totzi au dreptate ...! ajunge sa posteze cineva o imagine si o multime de facebookisti spun ....
                                            I like !    de cele mai  multe ori pentru trafic nu pentru imagine care nu'i asa nici nu se vede prea bine pe un monitor cit o cutie de chibrit ....

 de cele mai multe ori eu tac ...! dar azi nu ...!


                                                                .