18 decembrie 2010

despre autoportret in 1988

nimeni .....niciodata....... nu a crezut in 1989 k viata il va da cu capul de totzi peretzii...nimeni.....niciodata ..! asta nu imi da pace ...prin 89 septembrie smekerii....k si acum spuneau ..: pe cine punem in locul lu' ceausika...?! si se uitau in ochii tai  cu sineceritate ...! dar totzi cei care infundau puskariile comuniste ...cei care ii scotea dunarea la mal ..impuscati .....??? fara groapa ...fara luminare aprinsa...? am un nprieten care a facut armata la graniceri pe la turnu severin.....pe vremea asta cind scadea dunarea si inca nu ingheta...cei satui de binele comunist .....treceau dunarea inot ...! unii mureau ...altzii reuseau ..! k in viatza .!
..la foto union  viata mergea inainte...nunti ...portrete ...autoportrete ...!                                                           .in 1989  pe 16 decembrie era o zi de simbata ...sau duminica ...nu mai stiu exact dar am avut o nunta ...in post ..stiam k erau de la interne ....pe la ora 13 am fotografiat nun ta ...la  17 era nunta la restaurant la Turn ...linga studio peste drum....inainte sa plece mirele zice ...nu vii pe la restaurant sa faci citeva imagini si acolo...? zic ba  da ...sa termin ce am de facut si vin  pe la 18-19 ...!
ma duc pe la 1830 si .......vad o petrecere cu lautari ...cu mincare ....cu alea alea ...dar nici un barbat...! nici tinar ..nici batrin ..! nimic..! intreb ..dar unde este mirele ...? nasu '...? barbatzii...?
..zice nasa '...! pai e radu cel frumos ..! ei si ...? tu nu stii......? e alarma de gradul 1 ...! cu prezentare la unitate si cu arma din dotare ..!
..- ungurii vor sa ne ia ardealu\'     ! mai sa fie ..! cu o zi inainte pe 17 decembrie am fost in covasna la inmormintarea bunicului meu ...98 de ani ....! pe un ger de - 30 de grade celsius ...lumea era in  liniste ...! nimeni nu vroia nimic cu ardealu'..!..fostii lui elevi  oameni de 45 -50 de ani stateau cu capul descoperit  ..la  capatiiul bunicului meu Gaspar Jozsef  ....unul din ei a spus :
..astazi nu il conducem la locul lui pe fratele nostru ...ci pe Domnul INVATATOR...cel care ne-a deschis ochiii.....! mi-au inghetzt lacrimile pe obraz si nu am inteles nimic ...! astazi cind scriu dupa 20 de ani .. ...lacrimile s-au uscat..!
..cind am ajuns acasa eram lamurit .....incepea sfirsitul...! de la unguri si de la  trianon se tragea totul...! hahahaha!  un kkt ..! romanica era coapta sa o ia totzi in .....vuvuzela !
 imaginea de mai sus este facuta in decembrie 1988....!

ps sa privesti adevarul in  fatza ...sa te iei cu el la trinta .....vei fi liber ...!