20 decembrie 2010

despre fotografie cu dl.Florin Andreescu

...o seara placuta cu multa fotografie de calitate ..socioreportaje,evenimente ,mineri ,copii ai strazii  si defavorizatzi ai sortzii...peisaje de vis ...o lume cu totul speciala...un interlocutor blind si calm ...
..sfaturi venite de la un fotograf care si-a taiat singur felia de piine in viatza ...pe virf de munte ,pe ape ,prin zapezi si furtuni   ....astazi Florin ne-a deschis usa fotografiei in conditii extreme ...ne-a soptit la caldura focului care il mistuie pentru fotografie cum sa avem rabdare ..sa asteptam..o ploaie sau un curcubeu ...nu de alta dar ar fi pacat sa facem fotografii golite de contzinut ...fara mesaj
...moarte inainte de a fi murit de batrinetzea ...
- m-am regasit in munca , in efort .!!   ..nu mi-a placut sa trec cu miinile in buzunar pe strada ci mai degraba cu aparatul la ochi...am lasat intotdeauna loc de buna ziua si am trimis mereu fotografiile facute personajelor mele de aiurea ...intotdeauna cu prima posta ...! peste ani cind ma intorceam in locuri pe unde am fotografiat eram primit k prieten....!
intrebari..raspunsuri si iarasi intrebari ....raspunsuri la intrebari nepuse si un crez de o viata ..fotografia trebuie traita ....!! ..in numele celor doua grupe de cursanti de la Clasa de Fotografie de la up Dalles ii multzumesc ...!
aici imagini dragi mie ...cu Florin Andreescu pe ape la vinat de imagini in Delta Dunarii primavara

despre ....inghetul care ne cuprinde

,,usor...usor ...romanela inghiatza in propria-i slabiciune ...caracterul fluid ...solutziile alunecoase  ,nici prea prea nici foarte foarte ...inundatziile din primavara .......! neindiguite si nedrenate riurile patriei ie din matcas dupa un calendar numai de ele stiute  si fac prapad ...! acum impreuna cu gerul distrug tot ce le iese in cale ..! nu-i asa k nu a-ti mai auzit de inundatzii si inghetz in acelasi timp...? cred k si guvernarea actuala se inspira din ce vede in natura ..! intii ne inunda cu taxe ...mai apoi inghetza salariile ....cetatzenii...? stau incremenitzi in neputintza de a intzelege .....cum pina acum se putea ..iar de la boc piticul inaltzat pe virfuri nu se poate ...nu se mai poate nimic ...???