17 februarie 2014

..despre ierni trecute si viitoare


             ..asa cum s-a schimbat vremea intr-o saptamina nu mi-am inchipuit ca se poate intimpla vreodata ..muntii de zapada s-au topit si numai citeva zdrente de zapada mai imi amintesc  de iarna si viscolul grozav de acum ....o saptamina ..

.....vine vremea depresiei de primavara si a cautarilor de sine ...! postul pastelui incepe nu peste mult timp si prilejul de a mai arunca  din kilogramele  puse  peste iarna ....trebuie folosit cu randament maxim ..
 depresia si melancolia de primavara.... surori bune vor alunga incrincenarea ...ghietzii..(...sic  !..) sau asa cum am mai spus de mult prea multe ori   gheata este buna ...intr- o vodka cu  sifon si  poate face minuni daca s-a terminat xanaxu' sau lexotalu'.
  oricum iarna asta asa cum si  cit a fost mi-a adus bucurie si implinire ..mi-a intarit increderea in mine si in prietenii mei .

..cea mai mare bucurie este ca pot fi important pentru cineva  si ca sunt oameni in jurul meu carora le pasa de mine ,ma inteleg si ma sprijina la greu  ..tot   asa cum linga mine sunt oameni pe care ii iubesc , tin la ei  si la bine si la rau .
   .cred ca pina la urma asta este ..viata !
 echilibru, daruire ,prietenie si iubire  impotriva mitocanimii,rautatii si urlatului in pustiul like-urilor care nu-i asa nu inseamna nimic daca nu te tine de mina iubitu'  si iubirea tirzie .
 o stringere de mina si privitul in ochi  vs like -uri pe facebook  cred ca este cea mai complexa provocare a zilelor noastre..totul s-a mutat pe fb ..viata ,revolutia ,politica ,sentimentele ..pina si educatia si formarea profesionala ca sa nu vorbesc de ...love si inlovire pe ..display.
 totul devine o uriasa cacealma sinistra fara de sfirsit.
 aceasta postare nu se doreste un manifest impotriva facebook-ului sau a cuiva ..ci doar o mirare mai nevricoasa fata de cei care in dorinta nestavilita de a obtine o recunoastere ..in demersul lor fotografic inunda spatiul public cu ...creatii si evenimente care mai de care mai cenusii si ciudate
 - am auzit ce-ai spus ..!
 adica nu iti place nu te uita ..! asa este ! nici nu ma uit ..si nici nu imi place ..dar cind ii vad pe fostii mei cursanti cum se'nfoaie ca paunul ...ma uit in stinga ,ma uit in dreapta si caut iesirea ..!
 imi pare rau ca nu i-am invatat nimic despre modestie si autocunoastere ,despre valoare si non valoare ...despre    ..evolutia valorii in timp
 deunazi unul din cei mai guralivi ma punea la punct cu citeva aberatii despre undele electromagnetice vizibile si rolul lor in fotografie ..
  ferm ,hotarit si cu privirea fixa demonstra o teorie veche de cind lumea ..
... prostul n'are dubii are doar ingimfare ...

 ce sa mai spui dupa toate cele ce se toaca la workshopurile  care mai de care mai savante ..unde  se insusesc principii de estetica si compozitie fotografica ..in 2 zile .?!! pai nu este de ris ?
  cine sa te invete ?  dar mai ales cum sa abordezi teme de acest gen fara o temeinica cultura generala dar /si mai ales vizuala ..( nu vorbesc de arnheim ,feinninger,gersheim  sau  de aproape necunoscutul la noi ang..)  despre ce se poate vorbii la un asemenea workshop..?
 cred ca  nu cost of doing bussines ci ma degraba damage control se impune dupa 2 zile pierdute  aiurea  si aprox   100 de euro pe zi + cazarea si transportul
 despre   auzi ..wildlife photography ..?
 neste neica nimeni care te duc pe bani grei in rezervatii sau la gradina zoologica  sau in cel mai bun caz in delta dunarii ,evident fara sa iti spuna nimic inainte ..ci intotdeauna dupa ..! atunci cind ai ratat deja intilnirea cu fotografia vietii..! analiza imaginilor ...AUZI LUME ..! analiza si comentariile unora si altora cind te miri de ce nu ai prins lastunul cu libelula'n gura sau vidra cu pestele zbatindu-se in gheare .
 evident cu video proiector ..si imagine 2/3 m !
  este enervant ,siciitor ca marea majoritate a lectorilor nu stiu sa vorbeasc in public..au trac ..au draci ..au siciieli ..au fitze  si siktir in ei ..!
 dar nu au ce sa spuna ..si atunci devin ...artisti cu trairi care te lumineza cu fulgere ..de genul.
- cind am fost in ..X sau la X am facut asa si asa  si dupa aceea hop' si asa ..!
  sincer sa fiu din toate participarile mele la ateliere  si workshopuri  nu am gasit vreun  lector nici autohton ..nici d'aiurea cu darul INVATATORULUI ..! cu carisma si bucuria de ai invata pe cei din sala ...cu entuziasm si stiinta predarii celor citeva elemente ..din programul care il doreste
 am fost si singur si cu prietenii mei la diverse ateliere sa vad ce si cum ba chiar    am platit atelierul unde  totul s-A TRANSFORMAT IN NIMIC REMARCABIL SAU DE TINUT MINTE .
  asta-i soarta atelierelor propavaduite pe Fb de artistii natiei .care nu-i asa pot fi ..ambasadori ,doctori,academicieni .artisti ,efiap-i,arhitecti,ingineri ,medici,cu titluri inventate sau nu ..evident toti sunt ...smekeri de  fotografie .
 doar citiva sunt fotografi calificati si  au experienta in fotografie  mai mare de 30 de ani dar care din nefericire nu se baga in shushe si manele in fotografie
 imi aduc aminte sunt citiva ani de  atunci     ....o intilnire cu si despre cursuri de fotografie la sala Arcub.
....in loc de o dezbatere cu subiect si predicat despre necesitatea si oportunitatile unui astfel de demers prin care reprezentantii diverselor scoli si cursuri de fotografie din bucuresti sa-si faca cunoscuta oferta si baza materiala ..tematica si continutul ..totul s-a transformat  intr-un  haloimis general in care fiecare incerca sa arata ca este ..mai bun ,mai mare ,mai tare ..mai mai ..!
  despre ce si cum in cursurile de azi nici nu mai are rost sa vorbim..atit timp cit nimeni nu preda in cadrul legal al Standardului Ocupational al meserie de Fotograf   iar ANC ul nu isi exercita obligatia de a contribuii si controla activitatea centrelor de formar profesionala .