12 august 2013

..marineru cind pierde la poker ..zice k nu stie decit .. popa prostu'


 
                  ..printre  prietenii mei era o vorba ....acu' vreo 3 -4 guverne  bocciste
- gata ,v-ati scos voi ungurii ..k sprijinitzi pdl si guvernu' rachitzasi ..si gata va da  ardealu'
'
aici au murit secuii pina la unul ...luptind pentru dreptul si libertatea lor ..nu cred ca are rost sa spun unde si cind oricum nu intelege nimeni nimic ... pelerinii il gasesc intotdeauna si imnul secuilor se cinta  in semn de respect si gratitudine ..
......o mina de secui se macina ca stinca ....
...eu ce sa zic...? rideam minzeste pe sub mustatzi sa nu se supere majoritaru'..!!!
dar el  nu s-a suparat nici atunci cind popa a ajuns vicepresedinte la PE propus si votat de grupul PP ...printre care si udmr-e si pdl-e ..! nici nu stia ce-i aia pp sau pe
  au trecut ANI si pe la unii si pe la altzii sa- au  mai rarit rindurile de cartofi si de gindaci colorado .chiar si pupincuristii de la udmr s-au imputinat acum ca e criza ....dar a mai ramas ceva nebifat din guvernarile anterioare cind USL se ruga de udmr  ...
 - hai ma sa-i dam draqu jos pe fomistii astia de la pdl ..
ungurii nimic ..! erau juratzi pe piros feher zold si cind se jura ungurii nu ramine nici aer ..d'apai piatra ,viezure ,barza  si varza
 ce a ramas...?
   tainu-l de luat si de dat udmr-ului ...ca asta este asa zisa politica de dimbovitz a ..dai ..ai ..! nu dai nu ai ..! ecler nu...?
- pai cum..? noi am fost fideli piticului inaltzat pe virfuri si lu' marineru ' si acu'..? pnl ne trege de mustati ..iar pc ne injura pe fata ...psd ne mai promite una scurta la bot  pe centura ..da moca ..!
 si noi ce facem ..? stam cu miinile in sin ..sau ne unim cu   vaterland  cu tot cu seklerland si tot ce misca riul ,ramul ...in ERDELY.
 - most vagy soha !
....suna ciudat in urechile marinerului care nu are auzul format decit pentru vorbe mieroase si cuburi de gheata..
 astazi minune.. ...a iesit marinerul pe covata ...era sa zic coverta dar nu mai avem flota   ..ma rog ceva cu KOVASZNA  alaturi de popi si ziaristii din poporul  iute varsatoriu de vorbe si a grait catre ..  tv realitatea ,B1,digi.tv si excrementul zilei..:
-  niciodata nu o sa instauram regiunea autonoma maghiara in romania ..
- .pai ce io sunt stalin ...? numai stalin a facut asa ceva ...! niciodata ..! noi nu ..! sa vezi cum  dadeau popii din cap  de ziceai k au toti care de popi in mina .
 sa vezi mi-am zis ....cum se dezice iute de udmr si de pp si de ce vrea muschii lui de mariner .
 am avut dreptate ..!
n'are nimic de ascuns ..acum citiva ani spunea  suntem in internationala socialista sub steagul rosu desfasurat ..si a doua zi ..( next day..politics) strigam cit ne tin dungile de la bluza de mariner ..sieg heil cu PP kancelaresei  si cu popa ..ma rog episcopul ..! EL ...! intiul chemat sa ma uneasca pe mine ungurul din rominia cu ungurii din hobart tasmania .
nu mai spun  vorba cind popa tuna si fulgera ca marineru' nu trebuie demis la referendum k nu este nepszavazas in ungureste si  k el este garantul constitutiei ( constinutzi ..pentru initziatzi ..)
  nu stiu ce este in spatele acestor imbatzosari nationaliste dintre  jobbik si din ..era sa zic rominia mare ...dar vai  electroCraisorul  vadim a fost pus fara pemparsi linga gardul uniunii scriitorilor ..pe calea victoriei   sa vada lumea ce mindrii au fost si ce au ajuns iar funar isi schimba numele in fudul ca e  nevoie mare ca a ajuns sef de atelaj...
 dixtractie maxima ..ar zice un bun prieten ..! dar nu'i distractie .
 este priveghi la moartea politicii  rominesti ..!
    pina ieri doamna cu toti ...dar mai ales  cu Janus cel cu doua fetze  ...azi curva a murit  fara luminare aprinsa si cineva aproape ...asa cum mor curvele batrine  ..singure
 oricum astazi s-a trecut pragul critic al politicianului mediocru ajuns la butoane .

 asa fara fitze si panseuri ...fara ciorapi plasa si pojartier  moarta arata ...cum sa arate ..? ca totzi mortzii ..! duca-se ..!

romania 2013



  un carusel fara odihna care ne zapaceste si ne rastoarna convingerile in fiece clipa ..