8 iunie 2011

miercuri ..radacinile identitatii



...citind azi ceea ce am scris ieri aici http://fotomaniacu.blogspot.com/2011/06/vesnica-pomenire.html  ...ma gindeam ca  ca identitatea se infiripa pe la 15 ani ...sau niciodata ..! gasirea si asumarea unei identitati incepe in familie ,continua in scoala,prinde contur in conflicte mai mari sau mai mici ...si se desavirseste la prima infringere ..! minciuna ,tradarea...fariseismul fac parte din identitatea precum ..curajul,dreptatea si munca..!
..o buna parte din identitate se acumuleaza din  familie ...englezii care le stiu pe toate spun k bogatia materiala este bogatie doar dupa  3- 4 generatzii...iar educatia si cultura dupa 5 generatii devine modus vivendi ..!
..profesional  si acum ma refer la cine are fotografia ca profesie ,lucrurile sunt si mai simple ..! scoala,postliceala ,facultate ,munca  si iar munca timp de 30 de ani in acelasi loc de munca si acelasi domeniu inseamna ....mult ..! dar nu totul..! identitatea profesionala incepe cu asumarea ei si continua cu curajul raspunderii in comunitatea profesionala ..! malitziosii ar intreba ...care comunitate ? ei bine exista o solida si foarte pregatita comunitate fotografica care nu se manifesta in spatiul public..! motivul ? ...nu ii intereseaza spatiul public ..! traiesc in lumea lor ..pe un norisor roz si restul....sa moara in chinuri ..! sunt fotografi de mare anvergura si de un profesionalism desavirsit ...dar care nu sunt interesati in a da ceva din ceea ce stiu mai departe ..ba mai mult nu ii intereseaza nic competitia de genul ...cine-i cel mai tare in parcare...?.!
..desigur comunitatea profesionala exista chiar si atunci cind unii ii bestelesc pe altzii k la usa cortului..( comunitate conflictuala ..dar totusi cit timp exista dialog ..comunitate )
 de multe ori sunt pus in situatia sa nu fiu de acord cu cele publicate ..ma rog postate in blogarie ..si ma abtin in a arata k drumul este gresit ..! evident gresit ..! de ce..?
..ei bine astazi cine vrea si cine nu vrea ,stie sau nu stie emite pareri fara efort si fara asumarea unei raspunderi ..minimale ...! scoala ,experienta...niste prostii spun marea majoritate a celor care incearca sa se afirme k fotografi in felul lor unic ..! am aparat ..am sticle ...am ciordit de pe net 2-3 softuri pentru tzitze si cearcane si sunt ...creatorul de modela ..! pe siteuri vezi la capitolul portret ....ceea ce nimeni niciodata nu ar trebuii sa vada ..! cinste celor citeva exceptzii..! in rest vai si amar ...! se duce portretul direct in cap ..fara git si urechii...fara riduri si cu zimbet timp ...! direct in cap..!
ma uit zilnic pe bloguri ,siteuri ....trairi ,fantezie ,...poze ..si citeodata imagini ...dar din ce in ce mai rar fotografii
..secretul este munca ,studiul,confruntarea ,comunicarea ,prietenia ,sensibilitatea ,cultura ,mediul ...ei bine toate astea  ar trebuii sa se regaseasca in identitatea fiecaruia


..e greu sa ne cautam la radacini dar si mai greu este sa le asumam...!
.

miercuri ..gropi in trotuar

..au venit ieri cu o camioneta 4 smekeri de ziceai k sunt inspectori ..au dat jos un generator de curent si un ciocan pneumatic si in citeva ore asurzitoare au facut o groapa de1m patrat chiar sub fereastra mea ...! imbracati in treninguri de firma si curatei de altfel lucrau precis ,curat cu elegantza as spune ..! masina avea numar de giurgiu ..fara insemne si nici nu au pus asa cum este obligatoriu numarul aprobarii,avizului si beneficiarului lucrarii ..! lucrau eficient si curat ,evident k nu au autorizatie ...k daca aveau nu maturau dupa ce au spart asfaltul si au incarcat molozul din groapa ..!
- cred k monteaza semafoare ...!
-nu cred zic eu ,  si am avut dreptate ..monteaza o reclama luminoasa ..! asa ..! prin urmare pe spatiul public poti sa montezi orice daca platesti ..! comisia de urbanism a sectorului 3 are ne voie de bani si de spagi..! nu-i asa ? ..nu-i asa k nimeni nu se gindeste la de ce suntem aripilati de reclamele de 2 lei din oras..?
acum citiva ani in Wienna Primaria a initiat o zi cu toate reclamele stradale acoperite cu pinze de culoare  galben deschis ...!
..agresiunea panourilor publicitare ,a reclamelor ..a zgomotului infernal ...a prafului dar in primul rind a neamului prost ...! ei bine acestea ne omoara lent si sigur ...!