8 octombrie 2011

simbata ..fotografia ca o zacusca de legume ..

...la sfirsit de saptamina cind sunt in bucuresti surfez pe blogurile si siteurile celor pe care nu-i urmaresc direct de pe blogul meu...!..saptamina asta  mi-am inchis iremedialbil si definitiv Facebook'ul...!!!   .tot saptamina aceasta am facut zacusca la un prieten in curte ...destul de laborioasa si de migaloasa treaba ...! 
friptul legumeleor...curatatul ...organizarea si etapizarea ....armonizarea retetelor    complicat ...dar in sfirsit ...!am sa spun ca in timp ce amestecam in ceaunul cu zacusca ..( sa scada si sa se ..matureze .. dar mai ales sa nu se prinda ...) ma gindeam k toata fotografia de pe la noi seamana cu o zacusca uriasa ..1
         intimplarea a facut sa cunosc personal ...mai mult de 50% din fotografii bucuresteni si din tara in jur de 15-20% ( unii mi-au fost cursanti la cppc .la dalles.. in cooperatie )...!.
..ma rog fotografi...! cine defineste azi ..cine si ce este      FOTOGRAF    .-.a si/sau -ul ../..? cel care traieste exclusiv din imagine ...cel care isi cauta locul ...cel care nu are altceva de facut ..somerul ? studentul.? elevul..?pensionarul..? vaduva..?cel care isi cauta perechea de'o zi sau de'o viata..? ratacitul  in lume ..? fugitul de acasa..?cel  fara soarta ..? cel care vineaza momente ..! iluzii .. bani..?...digitalul a facut posibil raspunsul ...! oricine ...eu ..tu ..el...noi voi ..ei ..! toti si nimeni ..! azi oricine are un digital ne spune ca viata lui este fotografia si ..asa simt ..! oh..! 
dupa energia si ardoarea ....,numarul postarilor in si pe ...dupa calitatea si marimea investitiei ...dupa anii investiti in promovare ...dupa smekeriile de propaganda din comunicarea IT ...dupa gastile ..si grupurile de creatie ...dupa sonoritatea numelui ...dupa like -urile de pe fb,twitter,google ..etc ,   ..dupa cursurile ...scolile ,facultatile,masteratele ,doctoratele .... dupa vocalitatea si vehementa injuraturilor din pestera  blogosfera 
.dupa numarul invitatilor la evenimentele de pe terra fotografica..? dupa cifra de afaceri a firmei cu obiect unic de activitate ..fotografie ..?
..sau care ar fi criteriile ...? sau cum ar trebuii abordata o discutie libera despre si cu fotografia contemporana 
nu cred ca zacusca este o comparatie fortata ...ci mai degraba incitanta ..! din nefericire nimeni nu are nici dorinta si nici energia sa provoace o dezbatere pe tema ..! in schimb explozii de moment ..comentarii de genul
..asa da ..asa nu ..sau  de bine si de rau ...vad la tot pasul ...! pierdere de timp ...! gustul de zacusca este dat de componente si de condimente ...de bucatar nu spun nimic ...!   el nu s-a nascut inca ...! 

ps stiu ca nimanui nu-i pasa ca am inchis FB dar m-am saturat sa vad imagini de mare jena si prosteala ..cu like si cu wow ...toate astea intr-o adulatie prosteasca promovata de FB ...ce bine e...! brrrr..! se lasa frigul mediocritatii si inghetul prostiei ...

simbata ...mincam raci


cum se fac...?
...trebuie sa aveti raci cit de multi ...nu de alta dar proverbul spune ca te saturi de raci atunci cind nu  vezi comesenii de muntele de resturi de pe masa ...!
prin urmare ..raci cit de multi...ceaun mare in care punem vin si apa 50 % /50 %...( aligote este foarte bun...) o capatina de usturoi ...citeva boabe de piper ...si-l dam in clocot ..punem racii si ii fierbem pina cind carapacea se inroseste ...ii scoatem ....ii scurgem ..ii asezam intr-un cos mare de nuiele .....si pofta buna ...!

ps ..mujdeiul de usturoi sau sosul hoisin ...sunt doar motive ..! nu conditii !

...... de baut va recomand ...vinul .roze de macin ...!