2 iulie 2012

...o alta zi calduroasa ..


      ..intimplarile din ultima vreme mi-au adus aminte de “Orele astrale ale omenirii”, de Stefan Zweig...
...ce carte .., ce de intrebari ..ce de intimplari ..!  este evident  ca intrebarea care se pune este ...sunt oamenii politici de pe la noi la inaltimea momentului istoric pe care il  traiesc ...   nu va mai spun ca am citit  cartea cu mult nesat prin 1975 ...



 acest stencil de pe zidul istoriei noastre recente  ne da raspunsul ...
ieri ... 
    nastase arogant si incruntat pe stinga 
    vadim cu ochelari de securist din garda veche  pe centru 
    basescu rizind si hahaind pe dreapta ...
 azi... 
    nastase  in zeghe la rahova  platind pentru vina trufiei si pentru faptul ca a crezut in intilnirea cu destinul
   vadim devorat de propria prostie si intoleranta ...disparut pe drumul spre latrina istoriei conducind rominia mare care devine din ce in mai mica ..
..basescu inchis intre peretii si zidurile cotroceniului se intreaba si isi fringe angoasele ...cu ce ma aleg eu din toate astea ..? ..milioanele si casele ..? traiul conflictual..? oare mie cine si    mai ales ce imi pregateste ..?
..oare serviciile secrete cite dosare mi-au facut fara sa stiu ...? oare mai sunt pe undeva copi la dosarele ...independenta ,flota ...etc !
 istoria facuta azi ne arata ca nimic nu mai conteaza  dupa ce intri la puscarie ..poate o izmana mai groasa si apa plata devin ..!
   revenind la Orele astrale ale omenirii.....! suntem oare la inaltimea lor ..? ..sau in cel mai balcanic stil intoarcem  limbile ceasului inapoi  si punem o bucata de fier la busola  sa ne arate ...Calea Victoriei noastre ...?
     stencilul ne mai arata si un alt adevar dureros ... toti sunt din radacina comunist-securista..a natiei ..toti au semnat aceleasi contracte si angajamente  cu diavolul...si azi ei au devenit ...diavolii..! 
..iar coroana finala asupra operei este   logoul 


            NU TU FACI VIITORUL