1 martie 2015

..blogosfera cind arde fotografia



....mi-am pastrat obiceiul sa cutreier prin blogosfera  
...in ultima vreme observ ca acolo unde se argumenta la greu  si se infiera cu foc si para pro si contra a ceva  ...,  a orice ... astazi este liniste !
 linistea specifica  " nimicului" s-a asternut peste bloguri ..din 100 de bloguri legate sau cu fotografie daca au mai ramas 2-3 pe care se posteaza sau / si dezbate ceva legat de fotografie ...
 as spune ca devalorizarea fotografiei este  un fenomen aproape implinit in continut in 2015 si nu neaparat din cauza aparatelor de fotografiat digitale .
  niciunde nu se vede asta mai bine decit la noi ..
cum sa ai fotografie cind nu ai fotografi ..? cum sa te afirmi  cind nu ai macar o sala de expozitie exclusiv pentru si cu fotografie in toata romania ..?
 cum sa valorizezi fotografia cind nu exista patronat..,sindicat...si administratiile publice centrale si locale distrug pas cu pas ..evident in " totala necunostinta " de cauza a meseriei de fotograf..?!
credeti ca vreun militian de la evidenta populatiei are scoala de fotograf ...? cred ca becul de 100 de wati cu ajutorul caruia se fac fotgrafiile de pasaport sau C.I. arata foarte ...." clar " unde suntem.
    protectia unei meserii prevazuta in COR se face inclusiv prin combaterea celor care exercita meseria de fotograf inafara cadrului legal...inclusiv de catre autoritati.
  aici am amintit de meseria de fotograf. a meseriei de fotograf si  a nimic altceva ... nu imi permit sa vorbesc de artistii fotografi..inca
 

...terra magicam

...undeva in dobrogea