19 martie 2014

...despre ce scrie .. OzO


..am citit postarea de ieri scrisa de OzO si cit de  pofticios scria despre mincare  aici   .http://fotodusa.blogspot.ro/2014/03/18032014-despre-fotografie-cu-dragoste.html
ei bine ..  m-am gindit sa-i trimit o fotografie cu un fel de bors de peste care mie  imi place foarte mult cu mujdei de usturoi si cu ardei iute numit inima lui stalin care .seamana  cu niste cirese mai mici si sunt extrem de iuuuuuti ..doar faptul ca se conserva in otet si  ii mai alina iuteala 

..dar ceea ce este inedit la acest gen de bors de peste este ca se face cu chiftelute din carne  de peste ..seamana cu perisoarele dar sunt mai mari si mai pufoase..ah..! si au un gust foarte bun 
  in delta am invatat ca borsul de peste se maninca la sfirsitul mesei de peste ...prajit,fript,saramura si /sau protap ca sa nu mai amintesc de rasol si  plachie ..
 daca mai poti sa maninci dupa 3,4 feluri de peste atunci din ceaunul cu bors iei un polonic de zeama fierbinte in care amesteci doua linguri de mujdei de usturoi si amesteci bine ...dupa asta iti pui citeva chiftelutze de peste ...ma rog ..! cite poti sa maninci  .!
 poti incepe sa te bucuri pe'ndelete de un fel extrem de sofisticat si care nu poate fi apreciat decit de gurmanzi ..de...." conneisseurs " din cind in cind mai musti din inima lui stalin ,iute ..de la borsul fierbinte si de la iuteala ardeiului  incepi sa transpiri ca un cal de povara ...dar nu te lasi pina nu termini si ultima lingura de bors 
 evident ca desi esti satul  .mai iei inca un bol din miraculoasa fiertura   
haholii ..nu beau in timpul mesei decit vodka  cind au terminat de mincat   se poate bea ...vin.
  
  

.. despre .... stii cine-i dusmanul...?!



  ..cindva demult  stiam din cartile de istorie cine-i dusmanul ..
   mai tirziu viata ne-a aratat ca dusmanul   ramine ascuns in tratate ,aliante si declaratii de prietenie
  dupa ziua de ieri  a devenit evident ca nimic nu ne poate apara ..nici ue ,nici nato si nici nimeni inafara de noi insine
 dar pentru asta trebuie sa scapam de mincinosii care ne conduc ..de presa care ne intoxica cu teme false si aiuristice .
 de la marea neagra  lac rusesc pina la stai sa vezi ca putin va fi oprit de sanctiunile vestului  presedintele basescu a trecut prin toate starile   de la emfaza la atac de panica ..
 ..oh sa nu credeti ca panica-i de la situatia  auzi .."geopolitica '  ..ci de la faptul ca-l prinde revolutia  rosie   pe dinafara  si nu mai are timp sa se faca din popular    socialist sau poate Doamne  fereste chiar comunist ..
  lectia  predata  ieri de putin  nu este despre anexarea crimeii de fapt a hanatului tatarilor nogai..ci despre  faptul ca russia nu s-a lepadat  niciodata de satana comunismului ,imperialismului  si mai nou putinismului si nu o va face in veci .cine-i satana in cazul nostru .iesirea la marea neagra .?  petrolul si gazele din marea neagra ..?
 da ..! asta-i satana ..!
 nevoia de spatiu vital .!.
 de ce ..?  nici nu vrea si nici nu poate ..iar pactul ribbentrop - molotov este singura cale de a scoate lumea din criza ..niciodata  de-a lungul istoriei nu s-a gasit o solutie mai buna de iesire din criza  decit razboiul
   dar pentru asta trebuie identificat  dusmanul ..!
  chiar asa ...! cine-i dusmanul..?
 intimplarea face ca in  Desertul Tatarilor  de Dino Buzzati tema principala este dusmanul ..fara fata si fara prezenta fizica ...dar dusmanul este acolo .
..vezi luminitele ...?  colo departe linga creasta ..?
..m-as prapadi de ris daca Putin ar lua alaska inapoi  de la americani ..ca nu  i-au dat destul pe kmp si la urma urmei  tzarul Alexandru a II lea  nu avea imputernicire de la.... Putin   ?!!
In 1867 doar pentru 7,2 milioane de $ ( in banii de azi in jur de 121 milioane $ .) ... nici 5 $ pe kmp  Alaska a fost cumparata de americani de la russia  .
  si ce daca ..? peninsula Crimeea adica Hanatul tatarilor nogaii pe care Stalin   i-a trecut prin foc si sabie   nu a fost niciodata a Russiei si nici a Ucrainei ..! a fost a celui care putea sa o cucereasca si sa o anexeze .