..am citit postarea de ieri scrisa de OzO si cit de pofticios scria despre mincare aici .http://fotodusa.blogspot.ro/2014/03/18032014-despre-fotografie-cu-dragoste.html
ei bine .. m-am gindit sa-i trimit o fotografie cu un fel de bors de peste care mie imi place foarte mult cu mujdei de usturoi si cu ardei iute numit inima lui stalin care .seamana cu niste cirese mai mici si sunt extrem de iuuuuuti ..doar faptul ca se conserva in otet si ii mai alina iuteala
..dar ceea ce este inedit la acest gen de bors de peste este ca se face cu chiftelute din carne de peste ..seamana cu perisoarele dar sunt mai mari si mai pufoase..ah..! si au un gust foarte bun
in delta am invatat ca borsul de peste se maninca la sfirsitul mesei de peste ...prajit,fript,saramura si /sau protap ca sa nu mai amintesc de rasol si plachie ..
daca mai poti sa maninci dupa 3,4 feluri de peste atunci din ceaunul cu bors iei un polonic de zeama fierbinte in care amesteci doua linguri de mujdei de usturoi si amesteci bine ...dupa asta iti pui citeva chiftelutze de peste ...ma rog ..! cite poti sa maninci .!
poti incepe sa te bucuri pe'ndelete de un fel extrem de sofisticat si care nu poate fi apreciat decit de gurmanzi ..de...." conneisseurs " din cind in cind mai musti din inima lui stalin ,iute ..de la borsul fierbinte si de la iuteala ardeiului incepi sa transpiri ca un cal de povara ...dar nu te lasi pina nu termini si ultima lingura de bors
evident ca desi esti satul .mai iei inca un bol din miraculoasa fiertura
haholii ..nu beau in timpul mesei decit vodka cind au terminat de mincat se poate bea ...vin.
2 comentarii:
Apăi Da... n-am voie sărat, pipărat, ardeiat, usturoiat. Pește am voie da nu-mi prea place.
Mama ei de viață!
doar chiftelute de peste fara nimic ..asa cum sunt in zeama ...!
fara mujdei ,iute ,inimA lui stalin ..fara nimic ..
doar fotografie si chiftelutze ..!
Trimiteți un comentariu