13 iunie 2014

... a nu stiu cita oara ..forme si unduiri


...nisipul,marea..valurile .

..o zi mai lunga decit veacul.

    ...unul din prietenii mei mi-a atras ieri  atentia ca sunt apatic si nu mai sunt atent la nimic ,altul imi spune ca sunt shushterit  si  ca nu imi pasa de nimic  ...mai sa fie ..!
  incep ziua la 530 - 6 si o termin pe  la 22..!  dorm neintors ,nu visez...nu ma trezesc  nici daca se bat motanii Sir Thomas  si Satan ...sunt ok . poate timpul zboara prea repede  si nu imi mai ajunge ..dar cred ca este firesc la    56   de ani . gindesc pozitiv si sunt zen pentru ca viata    este previzibila si liniara.  sincer  ? nu imi pasa decit de cei citiva oameni din jurul meu  si citeodata de fotografie care imi aminteste  cu placere de clipele   magice pe care am reusit sa le surprind in imagini si cu tristete de cele care m-au facut sa uit de fotografie ..
  rasarit,apus ,furtuna , extaz ,vint ,trasnete ,caldura, dorinta ,ger,culoare,imagine  ..viata ..! ce ramine  dupa toate astea...? va spun eu ..! nimic.
 acum citiva  ani mi-a cazut pe jos un hard disk cu 500 de gb imagini din anii 97-2008  din care nu am putut recupera nimic ..noroc cu citeva dvd uri pe care am salvat  selectiv imagini . importanta lor este personala si limitata la o biografie care  este importanta doar pentru mine .

 acum cind scriu mi-am adus aminte de Cingiz Ajtmatov si de " o zi  mai lunga decit  veacul  " ... de batrinul   Kazangap  a carui moarte si promisiunea facuta  de Edighei Burannai de a-l inmorminta   ,  in cimitirul stramosilor lui  departe  hat departe la Ana - Beiit  face din veacul trait in spatiul de la marea Aral pina in desertul  kazah   ....o viata traita  intr-o zi .!
s'atunci intreb :
 - nu-i mai bine sa fi mankurt..? sa uiti absolut totul si sa traiesti viata ca o zi ..?

13 iunie ...