de ce ..? pentru ca in marea majoritate a crescatoriilor de crap furajarea ...iar ulterior lantul intermediarilor care sunt in reteaua de distributie fac imposibila viata unui bucatar care isi doreste un crap salbatic ..prins cu citeva ore inainte ..si adus la gheatza ..in cel mai scurt timp in bucatarie
vorbesc de un crap de 4 /5 kg auriu longilin ca o torpila cu solzi mari si marginile cafenii ..
ei bine , curatat si portionat in bucati de 150 -200 de grame par niste cotlete pe cinste ..asta si sunt ..
urmeaza o operatiune dificila si anume ..stergerea, sararea , ungerea cu putin ulei ...bucatilor de crap si frigerea pe o tabla incinsa ,
separat din citeva polonice de bors de peste se face intr-o tava mai mare un amestec de legume ..rosii ,ardei iute, lamiie si condimente ..dafin,piper .. ....in care se scufunda bucatile fripte si fierbinti de crap ..!
asta este o portie ..am mincat ....multe ..! |
obligatoriu trebuie sa se odihneasca o zi ...in liniste asa cum au fost puse .
mie imi place rece ...dar poate fi incalzita si mincata fierbinte ..!
pentru mine vesnic calator in delta dunarii..invitatia la masa refuzata de citeva ori cum cere protocolul ..este un dar divin mai ales ca prietenia si respectul care le simt fata de Cornel amplifica reintilnirile dupa citeva luni in adevarate momente memorabile ..unele cu vodka din belsug altele doar uscate de o zi superba de toamna
am sa spun ca am mincat cu pofta ..si nerusinare ..! am mincat ..? am devorat ..! si da dupa saramura de crap am mincat ceea
ce nu imi iese niciodata si daca ar fi sa ma arunc in cap ...caras prajit cu o salata iute facuta din ardei iute ,morcov si albitura ...taiata cubulete si amestecate in otet si sare ..
exista o vorba prin partea locului ...
te saturi de peste cind nu iti vezi comeseni de muntele de oase din fata ta ..!
asa este