3 octombrie 2010

despre PORTRET si ce postam acum un an




..ar fi multe de spus in legatura cu portretul la noi ....
..si as incepe cu..... evident unicul ,singurul autenticul ,retusatul si tiparitul in milioane de exemplare .... portretul lui Nicolae Ceausescu ..!
cred k PORTRETUL OFICIAL a inceput cu el si s-a savirsit in Decembrie tot cu EL.... toata istoria portretului de la noi incape intrun singur om ...!
..de ce strimbatzi din nas ..?
..mai avem portretul lui EMinescu ,Creanga si CAragiale din cartzile de scoala veche pe care nici nu stiu cine le-a facut .....in rest?
...doar portrete cu degeten nas facute politicienilor de ieri si de azi de asa zisi paparazii de kko cu scoli facute in WC sa surprinda subiectu desferecat >
..ar mai fi institutzii care mai cred k tarie in imaginea Intiistatatorilor Lor ...fie k vorbim de Banka Natzionala ,Patriarhie sau Armata ....in rest ...!??

nimic nimic nimic ,nimic
ceea ce poate fi o explicatzie este k minciuna din noi ne face sa nu'i putem privi prin obiectiv'ul aparatului pe nimeni ..o privire de chirurg ,dascal sau biznismen e greu de redat fara scoala si stiintza portretului !
ma miram impreuna k unul din marii nostrii fotografi la un concurs de fotografie de ce nu se pot selecta makar 10 portrete din 800 de lucrari .?! ..spunea el k este o rusine natzionala k tinerii fotografi amatori in loc sa faca portrete parintzilor ,bunicilor ...vecinilor trimit la concurs .. portrete de pisici,vrabii sau mai stiu eu ce .!
..scoala de fotografie cita este ea in acest moment asta ar trebuii sa focuseze !! ..cum ne vedem ..? cum ne vad altzii ? ce portret avem? ce portrete au altzii?




pentru k luni ne vedem la decernarea premiilor ....iata ce scriam pe acest blog ..pe 21 iunie 2009

despre 3 nuci in nuc


      ....din bucuriile marunte ale vietii .
 ..nucile dulci si uleioase intr-o coaja subtire ...ei bine mai pun  si gustul dulceag amarui si bucuria de a descoperii k acum 100 de ani  strabunica  mea a plantat 3 nuci in curtea din fata casei....

despre .....meditatie portocalie


deunazi am avut o discutie cu un politician din Tulcea ,unul din cei care de 40 de ani este in mijlocul evenimentelor ...ei bine incercam sa ii spun k portocala haotika adika pdl a facut si bine ...da ..! in Tulcea toate drumurile care duc spre situri arheologice ,manastiri ,  locatii de interes turistic au fost facute ,refacute  si/sau modernizate ..!!! ..toate astea imi par lucru de toata lauda si mindria ..e drept k nu s-au facut licitatzii publice de proiectare si executie ...e drept k nu se stie pe ce bugete sau facut dar......ok ..! s-au facut ..!  poti ajunge elegant cu masina la Enisala .,Murighiol ,Dunavat ,Valea Nucarilor  ,Jurilovka ,Argamum...si cite si mai cite ..! cel putin idea de a reface drumul din jurul lacului Razim este super ok ...! nu cred k inafara de  Udrea mai avea cineva atit de multa determinare si intuitie sa faca asta ....(cred k interesele din zona ....sunt mai mari decit turismul..)
...tema meditatiei este alta ....imi spunea  prietenul meu ...mare vinator si pescar...k in tinerete intre bratul Chilia si Sulina   in zona Pardina si nu numai  ...puteai vina si pescuii fara probleme in toate cele 3 sezoanele fara a te intoarce cu tolba goala ...!..asta pina a facut drumul de la Tulcea la Chilia ...rutier desigur ...! ei bine din acel momentr a inceput vinatoarea de iepuri si capriori ...si cerb...si porci mistreti ...la faruri de masina ...!
..dupa 40 de ani situatia este dramatica.....! si asta in plina rezervatie ...! iata de ce ar trebuii sa meditam la ce lasam in urma ....!?

    turism sau pustie ..


acelasi lucru l-am vazut si in Covasna saptamina trecuta .....un cerb impuscat .... 600 de kg legate de o platforma trasa de un 4x4  ....o bogatzie de coarne care spuneau k era un cerb de 15 ani ...iata o imagine de care nu mai scap ...imi revine iar si iar k simbol al neputintei noastre de a mai face ceva ...de a traii in buna pace cu natura ...!..iar in cataloagele de vinatoare suntem primi in Europa ...! ..localnicii k in bantustane ...stau si privesc neputinciosi cum le sunt distruse terenurile ,finetele ,alunisurile si zonele de ciuperceala cele mai valoroase din lumea lor ..! veniturile din vinatoare sunt exclusiv ale asociatziilor si ale proprietarilor de contracte de vinatoare si sunt in valori de 6 zerouri in euro /an
..de asta vin regii si printzii europei aici....la ei nu mai au ce vina ..iar vinatoarea este strict reglementata (.in Franta .mai sunt 4 sau 5 familii de ursi bruni si cind o pereche a trecut in Germania s-a declansat  furia nationala ) ..la noi ,,au impuskat de dragul si placerea mortzii un vulpoi pe care ulterior l-au ars ....! imbecili fara mintre