26 august 2012

..asa cum suntem ..alb,negru si gri 18%



...de cele mai multe ori  dialogul despre ...viata si ...ce ne este dat sa traim se termina invariabil in ..banubadabanubada..! fotografia nu face exceptie ..nici ea mai incape in nimic ...si pare ca nimeni nu este interesat de fotografie mai mult de ..sunt cel mai tare din scoala ,parcare ,cartier,oras,tara    ..desigur toate astea spuse in singuratate nu in fata  unei comunitati divizate de ...chiar asa ..! de ce este divizata comunitatea fotografilor din rominia ..? ..de ce nu renaste spiritul unei comunitati care are nevoie de modele ..de repere ..de educatie si formare ...de lideri providentiali dezinteresati..!
 ..citeam deunazi despre cota fotografilor ...artistilor fotografi din romania ...inexistenta in tara si apreciata conjunctural afara ...! respect si admiratie pentru toti cei de care nu am auzit si sunt cu adevarat apreciati ...profesional si material deopotriva ..afara ..! ..in rominia nu exista cota ....!..decit 24 %  la tva ..16% impozit pe profit   la care adaugam  cas..asigurari de sanatate  si asigurari civile ..la care adaugam costurile cu aparate ,licente ,mincare ..casa masa ce sa mai tura vura ..scoala la copii,  nevasta nu se pune ca are servici ..iar modele nu-s oricum ..in fine  amaritul de artist creator trebuie  sa ...produca capodopere...! sau mai precis cappo d'opera .
...pardon ..! am gresit ..,macar prima opera..! curata si acceptata de critica   si  licitata  de curatori si galeristi ...! curata in sensul ca nu este inspirata..hahahaha ! din vreun blog ..din chile sau iakutzia...! 
..nu ma refer la sponsorizari si actiuni platite din bugete volatile ,parandaraturi  si reclame ocazionale bazate pe interese de gasca,club sau companie ...!
..asa suntem ..! albi...negri ...si  gri 18 % ..si desigur aici intra si cei buni si cei rai si cei care cred ca sunt deasupra tuturor pentru ca asa vrea muschii lor .
 traim periculos ..digitalul si lumea virtuala te fac sa crezi  ca esti in siguranta ..! dar nu ..!nu esti ..! esti doar o iluzie ..! fara munca si studiu ,competitie si confruntare ..baltim in mocirla facebookului unde oricine te injura si te face de doi bani ...! dar nu numai acolo ...gasti si bisericute ..bunisirai ,reviste de'o zi si o noapte ..cursuri care mai de care ...scoli si academii de fotografie ...intimplari fotografice la munte si la mare ..iarna vara ...toate te invata si iti arata drumul spre ...niciunde ..! 
cei de facut...? nimic ..! nimic cit suntem asa cum suntem ...!