10 octombrie 2014

volbura de nisip vs investitii in turism


..o dezbatere  publica despre si cu oportunitatea investitiilor in infrastructura pentru turism in sulina nu a avut loc niciodata ,dar iata ca la 2 ani  de la "investitia " in plina campanie electorala mai multe televiziuni nationale vor sa-i numere  "ouale"  udroaicei pe motiv ca de ce a facut ce a facut ..?!
  nu o judec pe udrea ca a facut !
..oricum in mandatul ei in  judetul tulcea s-a facut in 4 ani ce nu s-a mai facut de 20 .
  ceea ce ma siciie este dilentantismul idiotilor care pun in  cintar ..volbura de nisip si o investitie de citeva milioane  finalizata .
uite   citeva rinduri despre planta care a neantizat o investitie de citeva zeci de milioane

Volbură

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
VolburăAjutor:Cum se citește o cutie de taxonomie
Convolvulus arvensis.jpg
Clasificare științifică
Regn:Plantae
Încrengătură:Magnoliophyta
Clasă:Magnoliopsida
Ordin:Solanales
Familie:Convolvulaceae
Gen:Convolvulus
Specie:C. arvensis
Nume binomial
Convolvulus arvensis
L.
Volbura, sau rochița-rândunicii, (Convolvulus arvensis) este o specie de plante, nativă Europei și Asiei. Este o plantă perenă, erbacee, cățărătoare sau târâtoare, care poate crește până la 2 m. Frunzele sunt dispuse în spirală, de formă variată, lungi de 2-5 cm, cu un pețiol de 1-3 cm. Florile au formă de trompetă, cu diametrul de 1-2,5 cm, albe sau roz pal, cu cinci dungi radiale mai închise la culoare.

Floare cu acarieni roşii

Convolvulus arvensis
Există două varietăți:
  • Convolvulus arvensis var. arvensis - frunze late.
  • Convolvulus arvensis var. linearifolius - frunze înguste
Deși produce flori atractive, deseori este considerată a fi o buruiană din cauza creșterii rapide și sufocării plantelor cultivate. A fost introdusă în America de Nord, unde, pe alocuri, este o specie invazivă. Covoarele formate invadează culturile și scad recolta; se estimează că pierderile cauzate de această plantă în SUA depășesc 377 milioane de dolari doar în 1998e. [1]
...as  aminti doar faptul ca nu sunt  fan udrea sau dumitru ( primarul in mandatul caruia s-au construit casutele de lemn si locurile de joaca pe plaja sulinei )
 toata tarasenia are aspecte de filme cu prosti deoarece nimeni nu spune intreg adevarul si numai adevarul ..
 DACA S-A APROBAT O INVESTITIE ..FARA STUDIU DE IMPACT ... FARA STUDIU DE FEZABILITATE ......,FARA ACORDUL ARBDD.....,FARA   DESCARCARE ARHEOLOGICA   ..ETC    CINE RASPUNDE ..??
...in rest pe plaja la sulina turismul este bine multumesc..a disparut  si nici nu cred ca apare pina la anu'
  de ce ..?
 pentru ca turismul din delta dunarii este extrem de scump..infrastructura este aproape inexistenta si referitor la turismul in delta dunarii ....este o capcana de prins giste  numai de jumulit ...daca te duci si nu iti place  ...vrei sa pleci ..? nu ai cum ..! trebuie sa stai o noapte
     tulburare mare turismul intimplator  ..!