..in jurul meu toata lumea tine cura de slabire ..cu mai mult sau mai putin succes .
ieri am avut o zi speciala cu prieteni dragi veniti de departe la masa ..am hotarit sa gatesc eu pentru ca au vrut masa cu peste ..pe linga altele ..pestele pe care l-am preparat
scrumbie afumata cu ceapa rosie , lamiie si boabe de enibahar zdrobite
salata de hamsie cu capere si lamiie
salata de sprot afumat cu masline si lamiie
plachie cu crap si plachie cu salau la alegere.
in imagine : salata de hamsie cu capere si lamiie |
scrumbia este migaloasa la curatat dar ar un gust deosebit mai ales daca este si uscata si se implineste cu zeama de lamiie si ceapa rosie taiata rondele
salata de hamsie am facut-o asta vara la sulina intr-o dimineata ploioasa si trebuie sa spun ca dupa 7 luni de stat in borcan cu ulei sare si otet este o placere gastonomica plina de arome si un gust perfect.
prezentarea este migaloasa pentru ca trebuie curatata lamiia de coaja galbena si alba cit mai bine ...caperele trebuie sa fie proaspete
salata de sprot afumat si uscat este cea mai migaloasa pentru ca desi am cumparat de la magazinul rusesc deschis nu demult linga mine ..sprot afumat este dificil sa ii hidratezi cu zeama de lamiie si ulei
cele doua plachii ... de crap si de salau preparate si montate separat in tavi cu 12 portii fiecare mi-au facut placere si la gatit si la montat cu atit mai mult cu cit wok -ul este pefect pentru prajit orice fel de peste
iata ce am folosit :
cartofi de doua feluri dulci si simpli
praz,ceapa alba ,ceapa rosie ,usturoi si ceapa verde
ardei kapia si ardei gras rosu si verde
rosii cherry si obisnuite
dovlecel
radacini de morcov,pastirnac ,patrunjel
bulion de rosii si ardei capia
ulei ,vin alb ( pentru plachie si rosu pentru mine )
sare ,piper ,boia
lamiie curatata de coava si taiata rondele
patrunjel si leustean verde taiata neglijent
in timp ce prajeam pestele condimentat cu sare si piper si mai apoi uscat cu un servet ....m-am apucat si de pregatirea legumelor
toate legumele le-am taiat la grosimea de 1 cm am asezat un strat de legume peste care am pus pestele prajit ...dupa care am desavirsit montarea cu un nou strat de legume condimentate cu sare si piper peste care am turnat ulei si vin
la cuptor au stat in jur de 1 ora timp in care am baut sticla de vin rosu .primul platou a fost plachia de crap ..al doilea de salau ...
le-am lasat pina au venit prietenii mei ....nu a mai ramas nimic ...! nimic ..! s-a mincat tot ce era peste ...si multe altele despre care ..altadata !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu