9 martie 2015

. .citeodata gatesc ..



           ..in   jurul meu toata lumea tine cura de slabire ..cu mai mult sau mai putin succes .
   ieri am avut o zi speciala cu prieteni dragi veniti de departe  la masa ..am hotarit sa gatesc eu pentru ca au vrut masa cu  peste  ..pe linga altele ..pestele pe care l-am preparat
     scrumbie afumata cu ceapa rosie , lamiie  si boabe de enibahar zdrobite
     salata de hamsie cu capere si lamiie
     salata de sprot afumat cu masline si lamiie
      plachie cu crap si     plachie cu  salau  la alegere.
 

in imagine : salata de hamsie cu capere si lamiie
 
   scrumbia este migaloasa la  curatat dar ar un gust deosebit mai ales daca este si uscata si se implineste cu zeama de lamiie si ceapa rosie taiata rondele
   salata de hamsie am facut-o asta vara la sulina intr-o dimineata ploioasa si trebuie sa spun ca dupa 7 luni de stat in borcan cu ulei sare si otet este o placere gastonomica plina  de arome si un gust perfect.
 prezentarea este migaloasa pentru ca trebuie curatata lamiia de coaja galbena si alba cit mai bine ...caperele trebuie sa fie proaspete
   salata de sprot afumat si uscat este cea mai migaloasa pentru ca desi am cumparat de la magazinul rusesc deschis nu demult linga mine ..sprot afumat   este dificil sa ii hidratezi cu zeama de lamiie si ulei
  cele doua plachii    ...    de crap si de salau   preparate si montate separat in tavi cu 12 portii fiecare mi-au facut placere si la gatit si la montat  cu atit mai mult cu cit wok -ul este pefect pentru prajit orice fel de peste
 iata ce am folosit :

  cartofi de doua feluri  dulci si simpli
  praz,ceapa alba ,ceapa rosie ,usturoi  si ceapa verde
   ardei kapia si ardei gras rosu si verde
  rosii cherry  si obisnuite
   dovlecel
  radacini de   morcov,pastirnac ,patrunjel
 bulion de rosii si ardei capia
 ulei ,vin alb (  pentru plachie si rosu pentru mine   )
 sare ,piper ,boia
 lamiie curatata de coava si taiata rondele
  patrunjel si leustean verde  taiata  neglijent

  in timp ce prajeam pestele condimentat cu sare si piper si mai  apoi uscat cu un servet ....m-am apucat si de pregatirea legumelor
    toate legumele le-am taiat la grosimea de 1 cm am asezat un strat de legume peste care am pus pestele prajit ...dupa care am desavirsit montarea cu un nou strat de legume  condimentate cu sare si piper  peste care am turnat ulei si vin
  la cuptor au stat in jur de 1 ora timp in care am baut sticla de vin rosu .primul platou a fost plachia de crap ..al doilea de salau ...
  le-am lasat pina au venit prietenii mei ....nu a mai ramas nimic ...! nimic ..! s-a mincat tot ce era peste ...si multe altele despre care ..altadata !

Niciun comentariu: