16 septembrie 2014

chefal,lufar la gratar ....d'astea


se incepe cu un spritz rece   de toamna ..adica 1/1

se incinge gratarul si se da cu sare grunjoasa 


chefalul curatat de  solzi ,matze ,cap si coada se pune pe gratar 

.se lasa pe gratar pina cind se desprinde usor...

se lasa si se intoarce pe ambele parti pina prinde crusta in timpul asta mai poti sa bei un spritz ...chiar.. doua 
lufarul este o raritate ca si zarganul anul acesta ...deci sa ne bucuram de regalul gastronomic de la sulina de pe plaja    lufarul  curatzat de solzi si matze .se aseaza cu indeminare pe gratrul incins ....

se lasa pina prinde crusta si se desface usor de pe gratar ...mai bei un spritz si il intorci pe partea cealalta 

se poate servi si cu cartofi prajiti ...poate si cu o salata de rosii si  usturoi  zdrobit

asa a fost simbata dupaamiaza la sulina pe plaja goala intr-o zi superba de toamna

Niciun comentariu: