2 octombrie 2013

....usa inchisa


 o usa din alte vremuri ..din alt timp .
 am fost duminica la sulina si  desi a plouat tot timpul m-am simtit relaxat si ....liber..adica m-am plimbat pe citeva stradute ( intre noi fie vorba acu' 20 de ani nu era nimic asfaltat si nici masini nu erau ...acum era sa ma calce una ...ca nu au semafoare ..ma rog  )

 ei bine nu stiu cum nu am vazut usa asta pina acum .. ..desi cladirea o stiam
 poate vremea moharita si ploaia marunta si deasa ..dar am setat aparatul pe..alb /negru  si am declansat o singura data .
  o usa inchisa ..cine stie de cind ...cine stie cine are cheia ..?
 

4 comentarii:

eugen spunea...

Imaginea dezolarii... O usa veche,inchisa, o zi ploioasa, o casa darapanata,un oras trist intr-o tara trista... superb!

Unknown spunea...

Este o usa care reprezinta unde am ajuns, cu gresie la intrare, dar care sta sa cada si cel mai probabil inaiuntru vom vedea diferenta dintre gresia de la intrare si mizeria interioara. Oamenii aceia, in timpurile de care vorbesti erau fericiti si fara masini, pentru ca arealul este destul de mic, isi puneau gresie de la Cesarom si erau bucurosi, aveau o comunitate de care se vorbea si multi romani isi doreau sa mearga acolo, nu pentru ca nu erau masini dar se simteau in tara lor si alaturi de frumuseti pe care altii nu le pot avea, alaturi de oameni simpli, imbujorati in obraji, cu obiceiurile lor, cu mersul la biserica si dorinta de a da tarii campioni mondiali la canotaj. Cum se simt ei acum cu masini si citeva femei batrine la poarta discutind de timpul cind erau si ele bagate in seama, iar tinerii mergeau la marile cluburi romanesti si uimeau o lume intreaga prin ambitia lor,aratind cine sintem... Cine sintem acum....?

eugen spunea...

Sunt in Sulina intr-o zi frumoasa de octombrie. Nu am mai fost aici de peste 30 de ani si sunt dezolat. Ce era frumos s-a distrus sau este in ruina... iar ce s-a construit ,nu are legatura cu locul. Cabane de munte ,acoperise din shitza , strazi din pavele ,trotuare din lemn( cu scanduri lipsa). Un talmes balmes urat in mijlocul minunatiei care este DELTA.

francisc vaida spunea...



ce rau imi pare ...simbata m-am intors de la sulina ...! cred ca am fost in acelasi timp..si imi pare nespus de rau ca nu am mincat zargan la amorel ...