20 martie 2013

.. dl Li si dl Wu bucatarii de la ding fu



...astazi postez portretele celor doi bucatari de la Ding Fu ,restaurantul meu chinezesc preferat . de ce ..?
 pentru ca sunt buni ...foarte buni in meseria lor ..si pentru ca in bucuresti sunt acum in jur de 30 de restaurante chinezesti ..incepind cu mallurile  si terminind cu cel de pa calea grivitei  gasesti tot felul de restaurante .
 ..daca aveti curiozitatea sa mergeti si sa mincati intr-unul din ele ascultati-mi sfatul ...cautati bucatarul ..! daca este chinez ..poate fi ok ...dar daca raspunsul este vine imediat ..plecati fara regret ! bucatarul nu este chinez ...!
 nimic nu va fi original ..! tziao tzi ( coltunasi cu carne ,vege sau mai stiu eu cu ce )
 vor fi fost cumparati de la metro ...ca si pachetelele de primavara ,si daca totusi ramineti o sa observati ca totul este extrem de iute si are atitudine de tocana ..sau tochitura ..sau tuslama ...sau mai stiu eu ce !
    ..restul  nu se pune . condimentele ,stilul ...scoala ...abordarea .
 nu stiu de ce in legenda restaurantelor chinezesti de pe la noi  a intrat un cliseu ...totul este condimentat ..daca nu arde ...ustura si daca nu e acru ..e amar .! gresit ..gresit ..gresit ..!
 teza fundamentala este ca mincarea este medicament si necesitate ...iar daca iti face si placere ...esti la locul potrivit .!
 chinezi spun
 tot ce misca se maninca ..restul  este condiment ..!
......oaie picanta ,miel hunan ,pui cu lamiie ,vita la plita incinsa ,peste veveritza.,somn cu vinete ...doar citeva  din vrajitoriile culinare ..de la ding fu
 proba de foc a oricarui restaurant chinezesc este supa  won ton ..sau supa iute acrisoara de porc/vita/pui  la care puteti adauga fara sa gresiti si desertul.
 daca supa si desertul sunt in meniu ..puteti fi siguri ca bucatarul este chinez ...
 ..desigur nimic nu-i o garantie a calitatii si a serviciilor corecte ...dar cei doi de mai sus stiu ...! chiar stiu ..! mai greu este sa vorbesti cu ei ..dl  Li  nu stie deloc ,.....nimic ...cred ca nici chineza..iar dl  Wu o rupe binisor romineste ..!
 ieri l-am intrebat
- ce faci Wu ..?
raspunsul m-a asezat pe scaun..
- sunt plictisit ..!

Niciun comentariu: