6 august 2012

....cind baciul ameninta turma


...baciul  isi numara in fiecare seara oile,caprele.magarii ciinii ..! simplu  ...le mulge si le vede daca mai dau lapte sau nu ..daca nu dau lapte ..la pastrama ..si gata ..! ciinii daca sunt puturosi ..un ciomag   in cap si gata ..!
..sa vezi mirare mare la numararea  oilor unguresti  din  peisaj ...ma refer  numai la cei cu cetatenie romina ..! stai sa vezi ce balamuc atunci cind CCR va decide .... cei cu dubla cetatenie au drept de vot numai in tara in care stau cel putin 3 luni de zile si numai in tara la adresa unde este eliberat actul de identitate 

* CCR  nu inseamna COCA COLA ROMINIA  ci CURTEA CONSTITUTIONALA din ROMINIA 


...ar mai fi de spus ceva ..
  baciul  !...da ..! oare  mai este in stare sa poarte  grija turmei ,mai poate sa mulga turma ,sa o duca la pasunile verzi si la piriiasul din vale ..?  sau bautul vinului contrafacut  pe canicula l-a toropit..., ciini l-au parasit si turma s-a risipit care incotro ..!? 
..   degeaba incearca sa  cinte  la fluierul de os spart de fermece si facaturi violet .... nimeni nu mai asculta sunetul spart  si amenitator al razbunarii...

3 comentarii:

Mihai Cantea spunea...

Păi nu mai știu ce să comentez! Mă voi opri numai la observația că turma aceasta parcă este condusă pe un cîmp cam pîrjolit!
Cîmpiile și dealurile de pășunat nu erau verzi, cu iarbă grasă de un verde închis plăcut, ca o pătură groasă prin care mergeai și în picioarele goale?

Donna spunea...

frumoasa imagine! comentariul... ti-a scapat ceva - orice ar face oricine, baciul ungurean si cu cel vrancean, usl-istii vor numara pana vor avea capul lui basesecu, care oricum merita sa cada, dar odata cu capul lui vor cadea si alte cateva milioane de capete in mainile ... stii tu cui. singura diferenta e ca dl ilescu nu se mai poate urca pe tanc...asa ca mana turma din umbra rosie... si cei multi, vreo sapte milioane zic ei, il urmeaza doar pentru ca base este cam lipsit de diplomatie si da cu bata-n balta de cate ori deschide gura. altfel putea pleca in 2014 iar doctor ponta se putea ocupa de cresterea economiei. insa stapanilor din est nu le place axa bucureti-londra-washington.... si nici celor multi care vor pomana lui d'alde mazare... poze frumoase pe mai departe.

eugen spunea...

din prabola lipsesc berbecii... adica acele oi deghizate care nu dau lapte dar se bucura ca sunt mulsi de mana dibace a conducatorului iubit... Din cate observ, sunt inca multi si behaie tare speriati ca vor fi incartiruiti prin vre-un C.A.P. imaginar.