24 iunie 2012

......ochiu' si timpanu' din democratie

..cindva rominii se temeau si de umbra lor ...securitatea era peste tot ...serviciile secrete din departamentul securitatii statului  cu ale ei directii erau super puterea in RSR ..!evident mai erau si serviciile care lucrau in lume sau aiurea ...! mai erau serviciile din comertul exterior ...din ambasade ...din partidele fratesti .
.ce este interesant  ..toti ..aveau un frate ,un verisor ,un nas ,acolo ceva ..stii lucreaza la secu ...!!
 nu mai aveai loc de securistii lu' peshte ..! pina intr'a colo incit in ' 89 cind l-au gasit pe Ceausika  autostopist  spre Boteni ..securistu' lu' peste din garda de corp SPP de azi a spus la proces ca
- mi-a fost frica si l-am lasat pe Presedinte la masina  spunind ca ma duc dupa ajutoare ...!
..ah ..! sa nu  uitati nici un moment ...garda de corp era colonel in securitatea statului ..jurat si antrenat sa-l apere pe Presedinte .
toate astea azi sunt istorie dar nimeni nu a tras invatamintele din acele evenimente ..! atotputernicia serviciilor a fost un bluff un mare balon care s-a dezumflat ca un mare pirtz..!
.ce avem azi ...?
..un alt Presedinte care este controlat de servicii. (atentie nu invers..! ...) papusharii din serviciile secrete il pot ancora pe Presedinte fara retinere ...! singura intrebare care se pune este .....cind ..?
 ..de altfel din luna iunie 2012  absolut toate comunicatiile sunt inregistrate fara hotarire judecatoreasca ......! ah ma rog nu toate ...porumbeii voiajori si intilnirile  de teren nu poate fi monitorizata ....deloc ! 


ps .in imagine un stilp din bucuresti..care naste o intrebare .simpla ....de ce trebuie sa fim urmaritii..?..! 

 ... 

7 comentarii:

eugen spunea...

La intrebarea "cand?", raspunsul e simplu cand EI vor bate palma cu noua putere. Cred ca se negociaza intens iar proaspetele si viitoarele arestari vor grabi lucrurile.
In rest... total de acord.

Unknown spunea...

Problema controlului total al societatii capitaliste,pierde din vedere un amanunt si anume cel legat de timp.Va puteti imagina cit timp,neconstructiv sau total disctructiv, poate lua tinerilor sau altor categorii de cetateni pentru a gasii caile cele mai sigure de comunicare.Acest timp si caderea lor morala,lipsa lor de detrminare si motivatie sint elemente ce ajuta mult capitalismul in caderea lui triumfala.Acest capitalism discuta de productivitate si competitie.Acestea vor fi greu de realizat cu un popor care se ocupa de altceva si se fereste de cei din jur.Daca in America trecutului s-ar fi ferit americanii unii de altii,ei erau acum Albania.A nu se vorbi deschis,inseamna a se ajunge inchis. www.alternativaromaniei.com

Unknown spunea...

Problema cu securistul, eu cred ca se poate translata la modul cum noi romanii ii tradam pe cei pentru care am jurat si nu poate fi un caz izolat.Dupa mine,ceea ce noi nu am inteles niciodata in conditii dificile, ca cea in care a fost angrenat colonelul,este ca un manager sau un om de decizie,nu este acela care cistiga,chiar fiind si las, ci acela care stie sa intoarca pieredrea in cistig. Intrebarea ar ven: ce se intimpla daca acel colonel reusea sa il ascunda pe Ceausescu si sa il faca pierdut, dupa care el sa ajunga undeva unde era protejat de legea statului respectiv si sa ceara azil? Eu cred ca la jumatatea anilor 90,era din nou presedinte sau nu aveam aceste ciurucuri presdinti si premieri impuscati.
Acel colonel ar fi putut la acel moment sa suceasca soarta Romaniei si poate in bine,pentru ca nu am fi trait in minciuna acesti ultimi 22 de ani.Nu a facut-o ,nu a riscat si a pierdut.A ramas sa vedem daca va putea veni cineva in conjunctura actuala ,care sa stie sa schimbe marea pieredere a natiei romane in cistig.Acum discutam de sistem....

Donna spunea...

auuuu! ma uimeste cata "intelepciune" politico-democratica exista in romanica dar toate merg ca dracu. desigur "EI" sunt pungasii, dar "NOI" (ma rog, eu nu ca nu-s de pe aici) i-am pus acolo. hi hi hi. mare amuzament in tara asta! de atat "educatie" politica o sa se scufunde romanica in rahat!!!!!

francisc vaida spunea...

..nu ma mir de nimic ...! nici macar de faptul ca se incerca reciproca tezei conform careia
HOT NEPRINS NEGUSTOR CINSTIT ...!

prin urmare daca-l prinzi pe negustor ca nu-i cinstit ...el este hot..? sau negustor prins ...?

in rest ai dreptate Donna ...! dixtractie maxima si veselie generala la romanica ...!

francisc vaida spunea...

..ah si inca ceva ...toti cei care au comentat la postarea ochiul si timpanu' din democratie ...sunt cetateni straini si nu traiesc in romanican ...!
ma rog ..., eu dar la mine nu se pune ..!

Donna spunea...

mi se pare normal. cei ce nu traiesc in romanica STIU ce inseamna democratie si capitalism, cu toate bunele si relele lor. romanii (tu nu se pune) sunt plini de "intelepciunea" politico-economica "pleaca-ai nostri, vin ai nostri" si "daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra". politicienii (sic!) se bat intre ei pe spinarea si spezele populatiei, iar romanii sunt atat de ocupati cu propriile lor gainarii, mai mari sau mai mici, depinde ce relatii au, si cu propia lor mizerie morala si incultura, incat nici macar nu observa ca cineva se ... in capul lor. dar sunt toti extrem de "analisti". eu ma amuz (inca) desi nu am nimic cu Romania ca-i frumoasa tara, pacat ca e locuita, pentru ca eu pot sa plec acasa cand vreau. dar ma intreb cum traiesc altii aici care poate ar mai avea ceva valori, pe ici pe colo, prin partile esentiale :) pana la urma insa ma gandesc ca au exact ce le trebuie si place. s-auzim de bine!