11 februarie 2010

despre ..eu invat..tu inveti ..el ,ea invatza


.....Bunica  mea ....Gaspar Etelka  a fost invatatoare ,si-a luat licenta in 1923 si toata viata ei a predat de la bastonase si liniute,pina la civism de toate ....! inclusiv croitorie ...!
..La Universitatea Ioan Dalles exista printre multe alte cursuri si un curs de croitorie ...acolo cursantzii invatza sa bage ata in ac ,sa deseneze ,sa tina in mina  taie cu foarfeca corect...sa coasa ...sa faca tivuri si butoniere....fotografie ce mai ..!..Ma gindeam deunazi k astazi pentru 99% dintre noi este o problema uriasa sa coasem un nasture sau sa coasem un tiv de la pantaloni.!...Daca ar exista un ARIEL al criticii in croitorie probabil ...cursul ar fi desfintat ..incendiat ,demolat si arat....k tivul nu e asa ci altfel ...k acul trebuie folosit cu ata putina ...k foarfeca se tzine pe masa ...k asa se taie si nu altfel ...si k de ce vine Mircea cel Batrin si Radu cel Frumos sa faca poezie in croitorie si sa cinte la masina de cusut...?..sa faca Lagerfeld si Botezatu ...k aia stiu sa faca izmene adevarate  si sa cinte la elasticul de la chilotzeii cu minecutze ...! nu cursantzii de la croitorie ..! ..ei oricum sunt oligofreni si dau banii degeaba iar profesorii lor sunt niste labagii k sa citez un clasic in viatza ....!
...asta incercam sa Va spun ..Tabloul de absolvire al bunicii mele are atit de multe portrete bune ( nu cred k cineva  in Rominia astazi poate aborda cu asa de mare usurintza     PORTRETUL ...asa cum o face un obscur fotograf din Sf GHEORGHE ...pre numele lui  INCZE LAJOS...)...incit te intrebi daca nu a fost facut la Brasov sau Wienna .
..sistemul .......... ucenicie    3 ani ..calfa inca 5 ani  facea fotografi care desi nu erau .....zeii fotografiei pe pamint ..ei bine faceau asemenea portrete ...! ..iar de MESTER se putea da examen dupa alti 7 ani   ...!
..un simplu tablou de absolvire ..

ps baza piramidei nu s-a marit ....piramida s-a intors cu josu'n sus ..! hai sa Va traduc ..cei cu adevarat pro ,pregatitzi ,calificatzi  sa vorbeasca ......tac .! se ascund  si in gaura de sarpe si nu vor sa horhaie in rind cu cei care .....doar cred k sunt chematzi la lupta ..! .

7 comentarii:

Catalin spunea...

Bun domnule Feri, am înţeles cine stă în spatele Proiectului de Lege că cine vrea să fie artist într-un domeniu trebuie să stea 7 ani pe lângă un artist confirmat.
Şi eu care vă credeam un băiat de comitet...
Chiar îmi plăcea să mă uit în ochii Dvs...aşa, de jos în sus...

PS: am o imagine cu Dvs, macro, cu focus în zona menţionată ...nici la o icoană nu mă uit aşa insistent... Ce ziceţi? Le-o arătăm şi celorlalţi?

francisc vaida spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
francisc vaida spunea...

vaida francisc atila spunea...
sigur k da ...! trebuie aratata...! revenind la proiectul de lege la care faci vorbire ( artistul vizual ) nu este decit o smekerie clicista si elitista de control al pietzei cu bani de la buget ...!

11 februarie 2010, 09:29

fotomaniacu spunea...

Problema e ca demokratia nu are bani de spitale psihiatrice si multi nebuni ne taie energia: fortze obscute pacea ne-o fute.
In afara de asta internetul iti da senzatia ca stii, ca poti, ca esti cineva, si de aici aceasta incredibila amestecatura in care trebuie sa traim, muzica celesta e inlocuita de un imens zgomot de fundal. E ca si cum peste stele s-ar pune un val si e o lumina difuza... nu mai sunt stele.

Ar fi interesant un tablou foto cu absolventii de la Dalles.

Cana cu Cirese spunea...

da feri, despre asta e vba... subtil si sublim mesajul tau ... unii il inteleg, altii - poate ca-l inteleg dar - il manjesc cu (")vorbe urate(")...
semnez: o cursanta de la dalles, clasa fotografie (incepatori) seria oct.2009-februarie 2010

francisc vaida spunea...

..hahahahahaha...! asa este v!
dar cine stie intr-o zi..?

Sorin Stuparu Fotograf spunea...

Lumea are nevoie de eroi :)
http://en.tackfilm.se/?id=1266267923409RA61