19 octombrie 2010

despre ardeleni si moravuri grele



..as face o omleta mare de tot din cite oua se sparg aici..http://pozaruamator.blogspot.com/2010/10/ardelenii-deputau-si-casa-de-cultura.html#comments..
evident k fiecare se afirma ..ziarele ,redactia ..ala si alalalt...s-a cautat pe goagal..minie proletara....s-a dat a;larma  si s-a batut clopotul in dunga k la rezbel. ...vine dusmanu' de clasa ce sa mai tura vura ..s-a adunat tot  boborul si a produs 18 comentarii cu diverse atitudini si pozitii ...io eram mic la revolutie ...io eram mai mare....! io intzeleg ..io nu intelege rumoneste .. anonimi comenteaza...anonimi injura ..de mama..de fotografie ...de oua ...de tara ,de saracie si fotografie de saracii..! unu zice de altu ..citatele luate de la unu' sunt cu copyright la altu.' ..k ce a facut dl  Agarici  ,k ce a facut dl X sau dl Y inainte si dupa omleta ...daca are scoala ...daca e profesor ..daca e lector ..daca e formator ,daca e mester ..daca e bun ,daca e rau...daca vine la dat banu"subtzire la reclama pe blogu' lu Torquemada cel k rugu si satiru'..!
..cuvintele se inmoaie si curg de pe hirtia care  nu le mai  suporta ...colile de hirtie devin albe si k o minune se transforma in servetele    sa se stearga musterii la gura dupa ....omleta
..in sfirsit ..! si o veste buna .! casa de cultura vine la noi direct......veselie generala in provence..vine casa de cultura ...ce bine ! ce bine ..!

ps nu stiu daca opreste trenul in halta cu vorbe urite

5 comentarii:

AnDRAW spunea...

Eu unul chiar inteleg placerea acestei polemici! Daca te distreaza, te felicit!

Alex Tanasescu spunea...

Ce sa faci Feri, multa lume e frustrata...mai refuleaza si ei cum pot si pe unde pot. Asta e tot ce sunt in stare sa faca, sa latre ca niste caini turbati. Mi se face greata...

francisc vaida spunea...

AnDRAW ..ma cunosti ..ar trebuii sa sa sti k nu ma distreaza...nu imi face placere sa raspund anonimilor care ma acuza k postez pe bloguri su pseudonim...sau anonim...dar trebuie .!

francisc vaida spunea...

Alex ..nu trebuie sa itzi fie greatza ...! nu ai de ce ..! asta este treaba la 'telectuali..!
eu sunt obisnuit k asta ..! nu-i nimic nou sub soare ..! am reusit si performantza de a fi fost pus la punct de totzi...de la al cu barba sura pin'la cel cu tzitza'n gura ..!

fotomaniacu spunea...

Ma mir la tine Pircalab Feri ca nu intelegi.
Lucrurile sunt simple.

Iti spune ceva asta?:

Paranoia: Psihoza caracterizata printr-un delir sistematic, fara diminuarea capacitatilor intelectuale.
Paranoia apare de cele mai multe ori la subiectii predispusi: supraestimarea de sine (orgoliu, megalomanie), rigiditate psihica (neincredere, dogmatism), erori de judecata cauzate de premise subiective, desi rationamentul este logic. Delirul de paranoia se dezvolta in mod coerent, uneori plauzibil, urmand o serie de interpretari si de polarizari afective: idealism pasionat, gelozie, revendicare privind un prejudiciu minor sau imaginar, erotomanie etc. Acest delir sfarseste prin a se constitui intr-un sistem permanent si de neclintit, functionarea gandirii, vointei si actiunii ramanand clara si ordonata.

Da asta?

Criterii de diagnostic al schizofreniei după DSM-IV
Manifestări obligatorii pentru permiterea diagnosticului de schizofrenie:

Delir cu caracter bizar
Halucinații incongruente cu dispoziția afectivă, în special perceperea unui dialog de voci străine
Gândire confuză
Simptome catatone
Sărăcie afectivă, lipsă de inițiativă, declin social
Înrăutățirea adaptării în societate
Manifestare continuă a acestor simptome timp de cel puțin 6 luni
Excluderea unei cauze organice evidente

Ca sa fiu mai clar: pierzi, pentru ca te pui cu nebunii, ei au mintea limpede orice ai face si energie cit cuprinde, pentru ca nu au ce face cu ea.

Ca sa fii mai sigur, intreaba-te daca au asa ceva spiritele despre care vorbesti:

- credinte care nu se bazeaza pe realitate (delir), cum ar fi credinta pacientului ca cineva unelteste impotriva lui
- halucinatii auditive sau vizuale (pacientul aude si vede lucruri care nu exista); mai frecvente sunt halucinatiile auditive
- vorbire incoerenta
- neglijarea igienei personale
- lipsa emotiilor
- emotii nepotrivite contextului in care se gaseste pacientul
- manifestari agresive
- comportament catatonic
- o senzatie persistenta ca este urmarit
- probleme de functionare la scoala sau la serviciu
- izolare sociala
- neindemanare, miscari necoordonate.

Ar fi multe de zis, dar nu avem timp, chiar avem de facut ceva, spre deosebire de altii.