22 august 2013

sa inaltam zmeul poate i se domoleste criza

        ..evident nu de criza economica vorbesc eu aici ..ci  de panica ,criza maxima  aia cind  se usuca gura si nu mai ai aer..!  si cind trebuie intuneric  ..si liniste ..si nimeni in jur  si racoare ...mai ales racoare .! dusuri reci  impachetari cu cerceafuri ude , d'astea ..
    ..poate medicul sa prescrie medicamentul minune ?
   vai  ...! dar pentru  dilimandrosi nu exista medicament minune ...doar vindecarea in mod natural si final ..


 boala  nu are leac si de fapt nu-i boala ,este soarta .
    nu se suporta si se plictisesc ..se simt inutili.\
   asta-i scoate din minti ..ca nimeni nu-i intreba nimic .
  asa se intimpla mereu ..! il cuprinde frica de miine ..azi ..in loc sa  inaltze  zmeul ..sa stea la cort in aer liber ..sa priveasca pasarelele pe sirma ..il  apuca grija si panica de altu' ..k de ce  da ? k de ce nu..?
 ce chestie ...!
 am intrebat un medic de specialitate  daca caldura sau schimbarile bruste de clima  si locatie influenteaza negativ comportamentul celor dusi cu sorcova ..vesela ..la rude ..!  sau ma rog ce ii influenteaza intr'atit de  mult incit se afunda in sine si in negura propriilor ginduri ..  si de ce vor sa iscodeasca , vor sa retraiasca clipele cele mai nefericite din viata lor
 mi-a raspuns ca nu ,.
   ...nu mai mult ca la cei sanatosi la minte si la trup .
am mai aflat cu ocazia asta  ca depresivii si panicosii ,ma rog ..dilii se ascund de medic si terapeuti chiar la consultatii si tratament ..
 - vai doctore  !  ma simt excelent ,sunt extraordinar de  happy si totul este un joy nesfirsit .
  domnu' doctor :
- tragedia mare este ca ma trezesc dimineata si gasesc happinesu' si joyu' mototolit sub mine ..si  nu-mi amintesc daca m-a futut sau l-am futut in noroc .!
ale draqu ' curvele astea tinere din rominia ..traiesc fiecare clipa si eu stau  k prostu'   si-mi curge bala pe coliva ..! si toate astea de ce ..? k sunt educat si licentiat ..si am si atitudine civica responsabila si ce sa mai ..nu ma compar eu cu ele...! si de ce ma intrebati de noroc ..? si de ce nu pot si eu sa traiesc liber si cum vreau ..? ele ce are si eu nu  am ..?
      asta-i cu dilitele si dilitzii ..le place  suferinta  ..isi doresc ca gelozia si maniile ,dileala si angoasele  sa le umple golul vietzii de zi cu zi,sa le implineasca viata aia nu-i asa ..? mereu stralucitoare ..

asa ca mai bine sa nu ne suparam si tratamentul sa-l luam asa cum l-a prescris domnu'  doctor  ..pam pam .!

 acesta este un pamflet numit bashkalie
 cine se regaseste in el sa-i fie de bine... cine nu sa se riza k bajetzii.

Yankee go home...


...la noi se spunea invers ...cind vin americanii..? si pe str Batistei intersectia cu str Arghezi ..aproape toata copilaria mea grupul de cladiri era pazit  de politisti ,securisti ,si citi or mai fi fost ...toate cladirile din jur erau controlate de securitatea romina ..ulterior de sri ...iar cind a inceput marele  SUPT la licurici ...,
    ..yankeii au facut ce stiu ei mai bine ..!
 ce vrea muschii lor ..! si azi fac la fel ..dar ceasul ticaie .tic tac tic tac
  la asa tara asa atitudine  !
  ...cu toate astea pentru mine grupul de cladiri al ambasadei SUA insemna ...freedom ...west dar mai ales    democracy.!
 
bine ,bine ..dar ce ramine in urma lor cind pleaca ..?


cum ce ramine ..? jaf si distrugere ...! iata in fotografia de mai sus ( intre noi fie vorba ..sareau pe tine toti daca faceai o fotografie cind era ambasada acolo ...am facut si atunci din cladirea ARCUB fosta ALRUS...)
  yankeii au plecat ..a ramas doar dispozitivul de aparare antiexplozie si antitanc ?????  si multa mizerie la propriu si la figurat .garduri pina la cer ,duble cum altfel..? asta a ramas ...si multa mizerie
  ei ..! nu au plecat ..doar si-au schimbat adresa ..la baneasa residence ..! da ..! acolo unde era institutul de sericicultura si faimoasa padure de duzi ..baza genetica a duzilor de sericicultura de pe vremea lui Ceaushika cind matasea naturala se producea in rominia si nu se importa din kina ..da faimosii duzi taiati intr-o noapte si vinduta a doua zi de pretenarul arestat al marinerului ..!
 asa cum a fost arestat asa a fost si eliberat a doua zi ..avea cetatenie americana si smekerii nu stiau ca terenul pe care a fost inaltata cladire ambasadei cu garduri pina la cer era ...suvenir de la cetateanul  american  Mr popov icyou.!
  acum noua ambasada inca nu am fotografiat-o ..dar nu-i timpul trecut ..ca cine stie nici nu mai apuc ..poate scapa vreo drona ruseasca spre deveselu...si BUMMMMMMM..!

 imi revine in minte  bancul deja devenit istorie despre revoltele polonezilor prin anii '80 cind pe un deal  de linga gdansk apare un tanc inscriptionat cu  US ARMY ..delir printre grevistii care incep sa scandeze FREEDOM,FREEDOM...FREEDOM ..
 tancul se opreste ..se deschide turela si apare un tanchist kirghiz cu stelutza rosie pe kashketa si zice
 - nyet freedom .!    з'яўляецца карнавал..!   (  din rusa ... este carnaval ..)

in curind  nu mai strigam yankee  go home ..ci... русские пришли ...( au venit rusii..)