26 iunie 2012

....cum rugineste etica si morala cetateneasca ...



...mai citesc cite o zicere d'aia odihnita prin meandrele gindirii ca nu e cetateanul moral si nu priveste lumea prin clepsidra eticii ...ca de ce una de ce ailalta ..?! chestie de gust si educatie ..ca de mediu si mijloace de trai  romanica suprarealista nu a dus lipsa niciodata  de la caragiale incoace ...! de la el pentru ca a daltuit pe cortexul rominilor ca nimeni altul... as zice  cu fierul rosu  a scris tot ce este mai valoros in vigurosul cod genetic al intiimergatorilor  natiei ....  smekeria ,capul plecat .ciordeala , sa ne dea si noua ..,sus si jos ..ceva sau cineva ...! .s-a intunericit de'a binelea  cind s-au auzit primele impuscaturi in piata ..zicea un alt nedreptatit al sortii..prins cu minciuna ! 
 unde altundeva isi mai pune un general piciorul in ghips cind primeste ordin de ..atac...!?.
..unde mai primeau  minerii  dupa ce au devastat o democratie ..multumiri si  compensatii  cit 20 de salarii lunare sa nu mai munceasca ..? 
  ...unde mai spune un presedinte in functie unui cetatean romin 
- tiganca imputita....! 
 ..unde il voteaza cetatenii pe primaru' obez care si-a cumparat carnet de conducere la pitesti ...?
...unde se impusca'n gusa un prim ministru prins cu ou'n gura ...?


.. unde-l pling babele si saraciile mai mult pe hotu ' prins decit incalcarea drepturilor cetatenesti ..? ei bine ..da ..! aici ! 
...aici la noi ...!
..mai auzi cite'o baba dusa si nevorbita...
- e de bine maica ...? ..ne da si noua ceva ..acolo ..? macar un strop  de d'aia  cum ii zice ...ah da ..! etica ne da si noua ..? si putina morala ..sa avem si noi ca nu mai putem maica fara morala..!


ps in oras se mai gasesc indemnuri catre cetateni ,asa cum este cel fotografiat de mine pe splaiul dimbovitei...se mai pot deslusii doar cetateni ..si   ... aruncati hirtii jos ..!
..in rest rugina care mistuie tot ..