28 iulie 2013

..biblioteca nationala samsung ...din bucuresti

biblioteca nationala samsung din bucuresti ..fotografiata dinspre parlament

in ultima vreme observ din ce in ce mai des ,puseuri de mindrie nationala ...rominia se desface in orgolii regionale si toata lumea conjuga patriotirmul la trecut ..ia vedeti cum suna ..:
- as fi fost patriot dar pentru astia ...?
 de prea multe ori mesajele sunt atit de naucitoare si direct incit te intrebiu ..cine a semnat contractul de PARTENERIAT CU MINISTERUL CULTURII..?! sau pentru ca sunt mai tirsit decit unii as intreba cine si pentru ce spaga s-a bagat in parteneriat??? cu SAMSUNG care sa spunem numai la telefoane mob ile ...În trimestrul doi din 2013, profitul net al Samsung a fost de şapte miliarde de euro, o creştere de 50% comparativ cu perioada similară din 2012.
..ma rog .nu-i treaba mea cine ce face ...dar ca pe biblioteca nationala sta scris mare samsung ..este deja treaba mea ..!
 de ce ..? simplu ..!! de ce nu se numeste ..dimitrie cantemir ..sau nicolae iorga ..sau spiru haret ..sau sau...multi de sau..! 
 dar sa se numeasca samsung ..incerc sa imi inchipui o reclama samsung pe cladirea  Smithsonian Institution,vezi aici  http://www.mnh.si.edu/about.html sau pe library  of congress http://www.read.gov/   din washington dc.. vedeti pe cladire ..samsung sau apple ..?  sau scrie undeva parteneriat cu altcineva  decit cu poporul american ..?
sau va puteti inchipui ca la sankt petersburg pe cladirea  biblioteci nationale sa fluture samsung http://www.nlr.ru/eng/  incercati si cautati undeva in imaginea de mai jos ...samsung ..sau orice altceva care sa aduca a  " parteneriat "

nu mai insir bibliotecile nationale din capitalele UE dar niciunde nu am vazut asa ceva ..!
 ceea ce ma mira este dubla masura ,dublul limbaj ...pe o parte suntem mindri ca suntem  romini pe de alta parte am inchiria si istoria nationala daca " se merita " ...!
 as incerca sa cred ca decizia de a pune ditamai reclama samsung pe o cladire guvernamentala a fost luata de un ministru al culturii altul decit kelemen hunor ..si ca autorizatia de constructie eliberata de primaria  sectorului  exista si nu este un smen ordinar pentru citeva calculatoare iesite din uz si  lcd-urile din holurile  bibliotecii ...
  sunt bucurestean nascut pe str bach nr 3 ..iar acum sunt vecin cu biblioteca nationala samsung ...si nu pot spune decit ...
 ce rusine nationala ..!