Faceți căutări pe acest blog

9 august 2013

... marea neagra nu este un lac rusesc ...

....asa spunea  inutilul mariner al natiei plin de emfaza si maxim tupeu ..bush ii daduse cheia la cambuza si era pe cai mari ..tot wiskeyul era al lui ..!
   ......avea glume cu imperiul de la rasarit si era convins ca ii si poate enerva pe putin ..!
 dar putin avea alte treburi atunci ...nici macar nu a catadixit sa raspunda .
 pe vremea aceea putin incepuse sa reaseze papusile matroshka  la locul lor ..atitea submarine in marea neagra ..altele in mediterana ...jocurile cu primavara araba nici nu l-au interesat ...costuri prea mari ..! dar cind cineva s-a apropiat prea tare de siria ...pac ..cu linia peste deshte ..
cind cineva s-a apropiat prea tare de aliatul ei pretios din UE ..angela ...pac alta linie la deshte ..il chema snowden si stia ...tot ce nu trebuia sa stie putin
  iata ca acel marunt analist care a facut sa se scurga albia de laturi americane si jegosheniile pe care le fac in toata lumea l-a legat pe obama de miini si poate chiar si de picioare ..
 pentru noi decesul prematur al marilor trasee petroliere care nu-i asa trebuie sa treaca neaparat pe la noi.!?!!!  a fost trezirea la realitate ..! cu asa KONDUKATOR   asa politica dar mai ales asa rezultate
       revenind la lacul rusesc numit marea neagra sau  mai precis  Черное море acesta a devenit prea mare pentru marinar ...flota nici macar de pescuit nu mai avem ..ferdinand si regina maria ..pfui ..! prea batrine si maninca prea mult ...!
 asa ca nu era mai bine sa -si tina gura ..? sa nu mai bata cimpii ca'n birtu ' din port  cu salahorii..?
   iata flota marii negre vinde la bucata kashkete si tricouri de marinar din cel mai bun bumbac si in
    .pentru cei care au trait si in alte vremuri,  ce ziceti este o strategie bine pusa la punct sau un bussines care demonstreaza ca marea neagra ...este un lac rusesc .

si cele 2 comentarii


1 – 2 din 2
Blogger adriancosereanu spunea...
Mai devreme sau mai tirziu, Marea Neagra va deveni un punct vital al regionalizarii, pentru ca de globalizare s-au cam saturat toti. Ce fel de regionalizare il va integra pe Basescu si Romania? Pentru timpenia lui va suferii o natiune intreaga, dar disputele inca nu s-au incheiatiar timpitul asta inca mai crede ca americanii vor face tot posibilul sa ne ajute in timp ce ei nu se pot ajuta singuri. Marinarul uita doua lucruri si anume, ca sluga umila este utila dar niciodata respectata si ca cine creaza jocul cistiga si nu cine intra in el. Gunoiul asta de marinar a adus mai multa paguba decit toate guvernarile la un loc si continua in ropote de aplauze sa faca glume si sa rida de oameni. Da, mi-a placut articolul, iar cashcheta te ajuta tare de tot. Vezi sa nu o vada Putin sau Lavrov, ca esti chemat la oaste.....
10 aug. 2013, 06:03:00
 Ștergere
Blogger Eduard Armeanu spunea...
Ma bucur sa vad oameni cu care sunt si prieten atat de culti in cap atat de matinali. Si ii salut spunandu-le ca cern morski a fost si va fi lac rusesc, noi avem doar drept de servitute.Iar de la egoistul asta de ungur ma asteptam sa puna tot trioul...
10 aug. 2013, 11:23:00
 Ștergere

file de stiuca prajita in untura de gisca

..se pune stiuca pe masa la  curatat si  filetat dupa cum urmeaza ..
se taie capul cu o taietura ferma de sub aripioare
  daca stiuca  este un trofeucapul se poate prepara la un taxidermist ..stiu eu unul  bun de tot 
         dupa indepartarea capului se trece la filetare  si a anume pestele se aseaza pe o parte si cu un cutit de filetat ( nu incercati cu nimic altceva ..distrugeti pestele si frumusetea filetarii..) al carui virf il asezati pe coloana vertebrala a pestelui ..cu o miscare lenta dar ferma desprindeti fileul tragind cutitul pina la coada
la fel se procedeaza si cu partea cealalta si se indeparteaza coloana vertebrala a stiucii...care se 

se indeparteaza  pasul urmator este unul de finete ..si anume indepartarea pielii..fileul obtinut anterior se pune pe masa si se cresteaza sub piele atit cit sa poti tine cu o mina pielea iar cu cealalta sa tai cu o singura miscare pielea indepartind-o de bucata de carne de stiuca 
pielea de stiuka este destul de tare si ferma dar daca te grabesti poti sa o rupi ca in imagine de mai sus ...nu este o tragedie ..doar ca trebuie sa o iei de la capat si sa continui de unde ai  rupt-o 
urmatoarea etapa este indepartarea resturilor de oase care au ramas ..obtinem o bucata de carne de stiuca  
trebuie sa spun aici ca stiuca are o carne tare ,ferma si cu un gust cu totul special care cel putin mie imi place in mod deosebit ..
 cu toate astea sunt balti si lacuri unde gustul si mirosul stiucii variaza de la gust de mil ..la gust de argila ,sulfuros  in functi e de configuratia lacului si al nivelului apei 
 fileul astfel obtinut se portioneaza in bucati de 10 x 15 cm si se pregateste etapa urmatoare ...prajitul 
sincer sa fiu nu sunt un entuziast al prajitului in ulei de floarea soarelui sau de masline dar daca este bal macar sa fie bal ..sa prajim stiuka in untura de gisca 
  cunoscatorii stiu ca pestele 
se prajeste cel mai bine in untura ...asa ca luam o tigaie de fonta nu prea inalta ..punem o lingura mare de untura de gisca ..
si asteptam sa se incing bine de tot ..dupa care asezam bucatile de stiuka ..pe indelete ,fara graba ..in tigaie  ..cum este in imaginea de mai jos ...

 important in aceste etape este ca vinul sa fie rece si neaparat un riesling sau si mai bine un aligote ...poate fi si faimosul spritz de vara rece si spumos ...
 cind au prins o crusta rumena se intor si se mai bea un pahar de vin ..pe indelete ca nu ne grabim 

asa trebuie sa arate fileul de stiuca  ,rumenit pe ambele parti inainte de a le scoate pe un servetel absorbant si de a le sara cu sare de salina ...apoi  le lasam sa se raceasca usor in timp ce facem sosul ...
 zeama de la 3 lamii 
stoarse cu pulpa cu tot ..la care adaugam sare piper ..2 linguri de miere de albine ...o lingura de unt ..si toate astea le incingem amestecind  usor
toate astea fiind spuse si facute nu ne ramine decit sa mai bem un spritz si sa ne asezam la masa