21 iunie 2009

despre portret si IDul din oglinda ...



..ar fi multe de spus in legatura cu portretul la noi ....
..si as incepe cu..... evident unicul ,singurul autenticul ,retusatul si tiparitul in milioane de exemplare .... portretul lui Nicolae Ceausescu ..!
cred k PORTRETUL OFICIAL a inceput cu el si s-a savirsit in Decembrie tot cu EL.... toata istoria portretului de la noi incape intrun singur om ...!
..de ce strimbatzi din nas ..?
..mai avem portretul lui EMinescu ,Creanga si CAragiale din cartzile de scoala veche pe care nici nu stiu cine le-a facut .....in rest?
...doar portrete cu degeten nas facute politicienilor de ieri si de azi de asa zisi paparazii de kko cu scoli facute in WC sa surprinda subiectu desferecat >
..ar mai fi institutzii care mai cred k tarie in imaginea Intiistatatorilor Lor ...fie k vorbim de Banka Natzionala ,Patriarhie sau Armata ....in rest ...!??

nimic nimic nimic ,nimic
ceea ce poate fi o explicatzie este k minciuna din noi ne face sa nu'i putem privi prin obiectiv'ul aparatului pe nimeni ..o privire de chirurg ,dascal sau biznismen e greu de redat fara scoala si stiintza portretului !
ma miram impreuna k unul din marii nostrii fotografi la un concurs de fotografie de ce nu se pot selecta makar 10 portrete din 800 de lucrari .?! ..spunea el k este o rusine natzionala k tinerii fotografi amatori in loc sa faca portrete parintzilor ,bunicilor ...vecinilor trimit la concurs .. portrete de pisici,vrabii sau mai stiu eu ce .!
..scoala de fotografie cita este ea in acest moment asta ar trebuii sa focuseze !! ..cum ne vedem ..? cum ne vad altzii ? ce portret avem? ce portrete au altzii?

in curind vom face portrete Fara ID k acesta ....


pentru k luni ne vedem la decernarea premiilor ....iata ce scriam pe acest blog ..pe 21 inuie 2009