27 noiembrie 2013

..pana de somn la gratar


...cindva ,demult puteam sa jur ca nu visez nimic  ..! da ..! ce te miri ..? 
     unii viseaza ca sunt miezu'   si se multiplica ca atare in numar par ...obligatoriu par .sa nu se piarda in oglinda  
..iar eu nu visez  nimic     ... niciodata .!
 pina intr-o zi cind mi s-au umplut noptile de mirosuri ..as putea sa jur ca a inceput cind am mincat raci pe saturate la casa racilor ..a continuat la corsarul de la vama veche si s-a cronicizat cind am mincat zargan si scoici la El comandante .
 cind am fost impreuna la beluga si am mincat hamsie si stavrid de marea neagra fripti la gratar ..deja stiam ca o sa visez ..miros de peste proaspat  la gratar de fiecare data cind imi este  dor de tine .
   acum citeva zile intr-o zi cind marea era  cu adevarat neagra si vintul  ascundea'n nisip pina si gindurile ..ei bine am mincat ..pana de somn la gratar 
  deliciu ...! si cred ca nu doar pentru cunoscatori ...cu adevarat un regal demn de un gurmand .
 crocant pe dinafara si cremos inauntru ...fara nici o urma de os ...filetat perfect si fript pe gratar ..pina a prins culoarea din imagine ..
   fierbinte si cu un miros divin .am mincat...? am devorat ..o portie zdravana ..! 
 in romania in general orice peste se serveste cu lamiie ..!! nu stiu de ce dar imi pare o prostie ...!   sa schimbi gustul absolut al pestelui ..gras sau nu cu lamiie imi pare  blasfemie ..de multe ori si un praf de sare este prea mult ..
 aici la beluga am gustat in schimb un sos ..picant si  racoritor !?!  ..in care am inmuiat de citeva ori bucati de somn sa se mai raceasca ..ca prea era de pe gratar ...
  au trecut citeva zile  si azi noapte am visat ca mirosea a pana de somn la gratar ...