29 martie 2013

.....Vinerea Mare


astazi in Vinerea Mare mi-am adus aminte de sfirsitul lumii..o postare pe care am scris-o si  http://feri-franciscattila.blogspot.ro/2012/12/sfirsitul-lumii-cu-tine.html trait-o  arzind  mocnit la focul iubiri.
 zic mi-am adus aminte pentru ca acelasi nod in git si aceasi ..stare m-a cuprins  si azi de dimineata ..stiind ca este Vinerea Mare ,     ca atunci... si nu stiu de ce ?
...cred ca starea este prelungirea noptii nedormite !   da.., aseara pe nepregatite , am fost la teatru  si am trait  un spectacol trist despre iubire ,dorinta..lasitate si neputinta . XXL nu este nici vesela ,nici trista ,nici filozofica ..nici nimic din ce as scrie acum aici despre ea ... ah ...! da ! este viata noastra de zi cu zi ..! am plecat intors de ginduri si trairi cu o stringere de inima atit de cunoscuta ....
 am urmarit in timpul piesei .. fetele spectatorilor ! unii traiau fiecare replica ..alti priveau cu detasare ..altii cu interes si .....scena devenea un singur moment de viata ..! cu actori si spectatori ..recuzita  si sunete..un amalgam urias si un spirit nevazut ..o atmosfera care iarasi si iarasi mi-a adus aminte de teatru ..! de alt teatru in alte vremuri ... furtuna de w.shakespeare in regia lui liviu ciulei ..prin 1979 parca .
 acolo actorii si spectatorii erau intr-o singura furtuna ,impreuna in furtuna vremurilor ...singuri in furtuna ....toti egali in fata momentului  unic ,chiar si caliban interpretat magistral de victor rebengiuc parea invins ....cred ca daca aprindeai un chibrit in sala icoanei ...exploda intr-un BUMMMM...final si definitiv !
 astazi este Vinerea Mare  si trebuie ..am spus trebuie sa ne aducem aminte de EL singur pe cruce in.....furtuna necredintei

 Eli ,Eli
 Lama shabactani ..
 

 astazi este Vinerea Mare