5 ianuarie 2012

...despre carte ...VI

..aici suntem deja intr-o lume selecta ...o lume a reproducerilor HD si a capodoperelor picturii europene de la 1300 pina la 1850..! aparuta in 2005 in lb engleza ..a intrat in lumea cartilor de la noi si in engleza si din 2007 si in lb romina ..!

..o carte de referinta ...!  ...alaturi de inca citeva pe care le consider fundamentale pentru cultura generala ...mai ales vizuala pentru ..FOTOGRAF ..i

despre carte ...carti V

..ca sa vezi ce aparitii in socialism...! o carte de referinta aparuta in 1968 Editura Meridiane   este o traducere dupa
..HISTOIRE ILLUSTREE DE LA PEINTURE DE L'ART RUPESTRE A L'ART ABSTRAIT aparuta in 1961 la paris  editura Fernand Haazan

..o realizare extraordinara ..intr-un singur volum de la pictura si desenele rupestre pina la pictura abstracta .
..un drum lung de la Altamira pina la Kandinsky..nu-i asa ..? dar credeti-ma este de parcurs ,de vazut ..de citit ...odata  si inca odata ...!

...despre carte IV


..o carte care ramine peste decenii..actuala ..vie ...! 
aparuta in 1967 tradusa fiind de Dl Eugen Iarovici cartea mi-a devenit indrumar 
,abecedar ...carte .!
aceasta carte este actuala ..chiar si dupa 47  de ani ..!

iata ce spune Andreas Feininger  :

citez

'' pentru a evita dezamagirile sau neintelegerile :
CARTEA DE FATA NU ESTE UN MANUAL PENTRU INCEPATORI

Este mai curind ,o filozofie a fotografiei,o analiza chibzuita bazata pe experienta personala si pe punctele de vedere ale unui fotograf incapatinat citeodata si care ,in anumite privinte ,asteapta sa fie criticat.
 Cartea scrisa dintr-o convingere sincera ,reprezinta o incercare  de a pune la dispozitia tuturor acelora care se vor obosi sa-l urmareasca pe autor ,prin lectura capitolelor lucrarii sale ,rezultatele a vreo douazecisi ciunci de ani de contact zilnic cu problemele fotografiei .
 Lucrarea de fata este un rezumat .Este ultima carte pe teme fotografice pe care autorul are intentia sa o scrie .Orice va avea de spus de acum inainte o va face prin fotografiile sale .."


                                                                                  andreas feininger