27 iulie 2013

alooooo..! Ponta se aude ...? alooooo..! asezati-va la locurile voastre ..! stati linistiti ..!.

astazi am preluat un articol scris de bunul meu prieten Adrian Cosereanu si sincer sa fiu citindu-l m-a luat frigul la 38 de grade afara...!

 despre ce vorbim..? despre colonizare si prostie ...! despre niste politicieni care nu vad mai departe de conturile proprii ,despre marele sobolan  ascuns in safeurile goale ale bancii nationale ,si despre papusarul care face woodoo cu dusmanii inchipuiti si curveturile obosite ale politicii de pe dimbovitz,,
   cititi si va cruciti  iar dupa asta priviti ultima cuvintare a lu' ceausica in care cuvintele cheie spuse liber fara text scris ..cuvinte spuse sub presiunea  strazii ..erau ...apararea      " '  ''independentii ,integritatii  si suveranitatii.."

http://www.youtube.com/watch?v=q1Qwc_EWl-M

Pe 8 Iulie au inceput negocierile pentru cel mai mare sistem "Free Trade" din istoria economica mondiala, care leaga SUA si Canada de cele 28 de state din UE. Este moartea economiei romanesti.

E-mailPrintPDF
Acest "Transatlantic Trade and Investment Plan Partnership", va afecta peste 30% din comertul global, dorindu-se a elimina 10,5 miliarde de dolari, care reprezinta taxe si a impulsiona comertul mondial cu o crestere de peste 280 de miliarde de dolari pe an.
UE si SUA si-au trimis reciproc listele cu doleantele si modalitatile cum vad cooperarea in acest cadru, care va trebui sa intre in functiune dupa jumatatea anului 2014. Ce va insemna el pentru tarile participante, printre care si Romania si ce doresc ambele parti ale Atlanticului de la acest pact?
In primul rind trebuie sa spunem ca economia Romaniei va murii complet si saracia va venii in forta in tara noastra, pentru ca noi nu avem cu ce sa participam la acest pact si vom deveni o tara de deversare a deseurile alimentare pentru partenerii principali ai acordului.
Va trebui sa vedem in mare ce se intimpla si sa dam o conotatie logica la conul de umbra economic in care se va afla economia Romaniei si de ce se va intimpla.
In domeniul AGRICULTURII, UE va inceca limitarea importurilor de produse alimentare genetic modificate, ceea ce in SUA este la moda, deci americanii nu vor fi de acord in prima faza, fara discutie. Deja companiile uriase de produse alimentare cum ar fi Campbell Soup doreste sa fie eliminat acest amendament, pentru ca stie foarte bine ca puii americani sint crescuti numai cu chimicale, chiar daca exportul actual al SUA de pui in zona UE este de numai 2% din productie.

Eu preconizez ca se va face un compromis in acest caz si tarile de la periferia UE, cum ar fi Romania, vor fi in final "beneficiarele" acestor gunoaie chimice americane pentru consum alimentar. Producatorii de sampanie americani vor putea pastra titulatura "champagne", cu conditia ca ei sa fi fost in aceasta afacere din 2006, ceea ce este o prostie, pentru ca americanii vor falsifica totul in dorinta profitului. Producatorii de cranberry din SUA, doresc o legislatie mult mai "relaxata" pentru a nu mai limita exportul catre UE a acestor fructe care sint in cele mai multe cazuri produsul serelor si laboratoarelor si care sint tratate la greu cu pesticide.
USA doreste in cadrul acestui plan de free trade , ca UE sa ridice restrictiile fermierilor americani si producatorilor de carne americani, la importul de carne de vita cu ractopamina, un medicament care face carnea animalelor sa fie fara grasime prea multa, in conditiile in care ele nu se misca. UE a promis ca va face unele concesii in acest sens iar SUA a promis ca va face unele concesii cantitative pentru importul UE din America de carne de vita.
Companiile americane de tigari ca Philip Morris International si Universal Corp, au cerut deja sa se ridica unele reguli din UE pentru a putea aduce tutunul tratat asa cum cred ei de cuvinta si care nu indeplineste acum standardele UE. Ei militeaza pentru  ca UE sa nu puna reguli pe modul cum se cultiva tutunul.
In domeniul Serviciilor si aici ma refer in principal la banci, UE vrea reguli clare in privinta functionarii bancilor americane in Europa. La fel s-au exprimat si bancile americane, dar cred ca va dati seama ca este  o tragic comedie.
Wallmart, cel mai mare vinzator cu amanuntul  pe glob, doreste ridicarea mai multor restrictii pe ca le-au impus UE in trecut si doreste sa  vinda online in Europa, ceea ce ar duce la faliment multe tari in curs de dezvoltare din UE, cum ar fi Romania.
In transporturi, Fedex, compania americana de curierat doreste ca UE sa elimine regulile de poluare si sa permita camioanelor Fedex sa parcurga centrele oraselor si sa nu mai aiba restrictii de deplasare, ceea ce va duce la distrugerea drumurilor sau la taxe pe care populatia nu le va putea suporta.
In SUA, Actul Jones din 1920, statuteaza ca numai navele construite in SUA, in proprietatea cetatenilor americani si incarcate de personal american, pot face transporturi navale intre porturile americane.  In felul acesta, o nava din UE, nu poate duce o marfa de la Baltimore la New York pe ocean, dupa care sa se intoarca intr-o tara din UE. Europenii cer exceptii la aceasta regula antica dar inca respectata.
In ceea ce privesc medicamentele, Legea SUA prevede ca marile companii farmaceutice pot pastra in secret date tehnice legate de un produs pentru o perioada de 12 ani. Industria farmaceutica americana doreste sa se extinda acest termen si la companiile din UE si mai ales la produsele farmaceutice americane desfacute in UE, pentru a crea cobai europeni in testele pe care doresc sa le faca.
Compania american Herbalife, doreste sa se ridice toate barierele legate de   vinzarea “door to door” a suplimentelor alimentare si sa poata intra pe piata UE, in timp ce Grecia, Cipru, Austria si Bulgaria nu doresc acest lucru si se opun categoric.
In domeniul chimic, Clubul Sierra duce o lupta la baioneta pentru a pastra standardele UE pentru o gama larga de chimicale pe care SUA doreste sa le desfaca in Europa, fara bariere.
 In domeniul investitiilor, Chevron doreste un sistem  arbitraj care sa rezolve problemele litigioase ale marilor corporatii americane cu guvernele europene, pentru ca cei de la Chevron isi dau seama ca prin acest organism se pot taragana anumite decizii si pot corupe oficialii mai usor. Europenii spun ca nu este necesar acest organism de arbitraj atita timp cit sint legi clare care statuteaza functionarea acestor companii petroliere.
Legea aeronautica americana interzice companiilor straine sa controleze sub o forma sau alta, mai mult de 25% din companiile aeriene americane. UE doreste ridicarea acestei legi si crearea concurentei in domeniu.
Din ceea ce v-am spus reies unele linii directoare ale acestui contract “free trade” si eventual si o linie de conduita. Contractul va intra in vigoare cu siguranta. Tarile in curs  de dezvoltare, cum sint Romania, din cadrul UE, vor prelua toate gunoaiele americane de care nu va fi nimeni raspunzator si se vor face toate testele posibile pe populatiile tarilor est europene in general. Toate alimentele care fac subiectul
 unor negocieri si sint in afara unor standarde UE, vor fi acceptate si vor abunda in vitrinele magazinelor din estul Europei, otravind populatia de la mic la mare.
Toate reglementarile din industrie vor fi de natura sa serveasca tarile dezvoltate si sa nu mai dea nici o sansa tarilor in curs  dezvoltare din Europa, printre cre si Romania. Sistemele bancare se vor impartii pe zone de influenta si vor duce economiile din estul Europei la sapa de lemn, vor impartii zonele de influenta si vor crea in final tari furnizoare doar de materii prime si captatoare de gunoaie din vest.
Despre agricultura nu se va mai pune problema, pentru ca americanii nu au nici un interes ca tarile est europene sa detina o siguranta alimentara, stiind ca mincarea este o pirghie pe care trebuie sa o foloseasca in situatii extreme.
Cam asa va arata in mare, situatia in citiva ani, daca sistemul va ramine si isi va intinde tentaculele in intreaga economie, asa cum se doreste. Locurile de munca vor fi complet debalansate pe teritoriul UE si va fi din ce in ce mai greu sa se specializeze cineva intr-un domeniu, mutatiile fiind functie de banii marilor corporatii americane.

Adrian Cosereanu

where to go ...?

...