26 mai 2013

...cind luna ... cheama lupii la altar ..

https://www.youtube.com/watch?v=TJOEyyEJJUM

trecute vremuri ...cintam la petreceri spre dimineata ..citeodata aveam cite o chitara ...de cele mai multe ori in soapta ...
   doru stanculescu era un guru al folkului chiar si dupa ce mihaela mihai .plecase ...
 ..da cintam ...canarul ...fara petale ..
altadata ascultam july morning inregistrat pe sest de la europa libera ..

din astea faceam cind eram tineri ...ce tineri eram ...! si traiam tineretea arzind  fara petale

..diii murgule diii spre Letea ..



..caii salbatici din Letea intre mit si realitate .

        ..delta dunarii datorita climei extrem de blinde si dificultatilor de transport si acces a fost intotdeauna raiul crescatorilor de animale in stabulatie libera ..aproape permanenta.
 noua zeelanda  este tara unde vacile cresc in stabulatie libera tot anul iar faptul ca este tara cu export 100% pe cea mai dificila piata de produse lactate din lume  spune multe ..



bun,bun dar de ce ii tin in padure ..?        pai acasa nu au grajduri iar finete sau  unde sa pasca nu exista ..ca sa nu  mai spun nimic despre impozitul per capita care statul il ia oricum daca caii sunt in grajd ...ar trebuii sa amintesc si cirdasia dintre consiliul judetea si arbdd..sub omniprezenta privire hoteasca a serviciilor de la cea mai intinsa si dificila frontiera a UE
 iar  la intrebarea asta am sa spun ca saracia si lipsa oricarui orizont de mai bine ..ascute simturile si mintea ..ei bine si atunci se nasc probleme extraordinare ...caii distrug vegetatia din padure ..si este strict protejat ..! mai sa fie ..! trebuie bani sa facem gard ..! sa il  montam ....alti  bani sa-l intretinem ..bani..? fonduri si daca sunt si europeene ..e si mai bine ..!
..ca sa nu mai spun nimic despre marimile locale ..adica functiile guvernamentale sau locale evident conjuncturale  care intotdeauna  vor ceva ...bani ,fonduri ..finantari ,proiecte  ..
 vrutu'  asta  a pagubit bugetul de stat cu milioane ,  zeci de milioane de euroi cheltuiti fantasmagoric in ultimii xx de ani in delta  dunarii  ..banii aruncati
 fara rost si fara justificare .. decit buzunarul  propriu!
din cind in cind proprietarii cailor  au nevoie de bani ,s'atunci ii vind la abatoare ..daca nu au tbc osos ..sau alte boli ..merg la consum...daca nu la fabricile de pantofi si de hrana la ciini si pisici.
  da ...dar asta revolta Ongurile care vor si ele sa traiasca ..si incepe circul mediatic ..! cu lupte ..cu victime si singe ...cu urmariri ...cu fotografi si fotografii.de prima pagina ...! se cer demisiii ...se numesc altii...se aloca fonduri ...se deschid dosare penale ...se inchid dosare penale ..si totul ramine  asa cum a fost intotdeauna ...
  caii pasc unde vor ei ..liberi...iepele fata cite un minz ..de care au grija pina cind ajung cirlani  ..si devin ..CAII din LETEA ..