8 februarie 2012

Quo vadis udmr ....


...in imagine  o cahla de soba ,mestesugit realizata ,evident manual la Korund, reprezentind simbolul vietii in lumea povestilor si legendelor  locului ..
....copacul vietii.! 
..evident viata vesnica in politica romineasca a udmr-ului sau  cum,cine ,de ce   dar mai ales cu ce rezultate face politica in rominia 
..de la infintare udmr a clamat sub  steagul democratiei desfasurat si sabia politici scoasa din teaca ..apararea drepturilor si traditiilor ,culturii  si obiceiurilor ungurilor ,secuilor si ceangailor  din romania ..cu ce rezultat..? 
..ultimul recensamint ne pune in fata oglinzii.. nimic din ce a facut udmr in 22 de ani nu a facut sa opreasca exodul ungurilor din rominia ...incepe marea  migrare ...?
da ..! 
..se ofileste copacul vietii..? este el suficient udat de ploaia belsugului si soarele suficientei .politicienilor .? ...sau nu se mai suporta nici ei de cind au schimbat incapatinarea si destoinicia cu peschesul si spertzul..?
..pretul bazinelor de inot si spa-urilor fara apa ,drumurilor asfaltate care duc nicaieri,salilor de sport fara sport ,caselor de cultura in care rasuna ecoul neputintei de a opri un trib al hraparetilor de  bihor si mures care spoliaza mental o constiinta colectiva care a rezistat razboaielor si comunismului ..este platit cu pierderea viitoarelor alegeri ..! 
evident votul meu este doar unul singur .!