16 iulie 2013

..va anunt pe aceasta cale ca ...am murit .

  ....  ieri cind mi-am inchis FB ma gindeam ca ma lipsesc  de o spoiala  de notorietate si publicitate ...si de care evident nu am nevoie ..!
 am sa spun ca de foarte mult timp nu-mi mai face cu ochiul fotografia de eveniment fitza ,   pe bani
     ..singura care ma anima este fotografia de stare si de calatorie ..! sa traiesti clipa !    momentul de gratie  sa te prinda pregatit ..daca fotografiezi un rasarit ,o pasare sau un trup de femeie ..! sa fi acolo si sa te dezbraci de cinism si suficienta ..sa te bucuri de lumina blinda a serii sau  de prima raza de soare si tot asa de mult sa te bucuri si de ploaia torentiala  ca de vintul care smulge istoria din .pamint!...dar !  intotdeauna exista un dar
asadar poti renunta la multe si este evident ca as putea sa ma lipsesc  si de toate astea  si sa    mor ..!
 da ,sa mor !  macar sa mor  acum cind sunt sanatos si in putere ..! de ce sa mori batrin si neputincios sau batrin si bolnav ..! adica azi sa beau  un pahar de absolut, cu lime si gheata , sa ma  joc cu viata si cu tine  sa te  iubesc din toata fiinta mea  iar a doua zi sa mor pe'nserat ..! cred ca e cel mai bine asa pe inserat ...cum sa mori dimineata ..?
    ..nu de alta dar in romania  treaba  asta cu batrin si bolnav este ca o sentinta ..implacabila ca destinul si suna ca o condamnare la suferinta !
 ... aseara  m-am  asezat  sa citesc si m-am trezit brusc k din somn ca ma gindesc la moarte  Da ...da  ..trebuie sa ma gindesc la  proiectul asta cu moartea .
 pe blog cel putin ..! adica sa imi pregatesc din timp o postare ..ceva de genul ..:sa apara postarea :
  - cind cititi aceste rinduri sa stiti  ca eu nu mai sunt in aceasta lume am murit adica....

o fotografie draga mie ...... eu pe ape intr-o zi de primavara .
nu ,nu am murit  desi asa pare ..!  atipisem leganat  de barca si de tine ...vodka absolut ,valurile ,vinturile 

..am plecat sa fotografiez dincolo ...unde nu-i nici suparare si nici intristare ..! adica , aseara am murit ..subit ,fara suferinta si fara durere .! aia cu luminarea poate sa lipseasca ..ma rog daca nevasta mea vrea sa -mi aprinda o luminare  e treaba ei dar nu-i neaparat nevoie ...cu atit mai mult cu cit imi doresc sa fiu incinerat iar cenusa (..din cenusa renaste iubirea ..! sau nu ..?)  .....sa o arunce prietenul meu acolo ...unde canalul sulina  se varsa in mare ....! da acolo ..! stiu si locul ca se vede apa obosita si murdara a dunarii cind intra'n marea cea mare..

 parca aud :
   - wow cum ..? cum ..? cind ..? a suferit maica ..?  da mai putea sa traiasca ..! lasa-l mama k e mai bine ca a murit ..! nu  mai sufera ,ca prea suferea in ultima vreme , parca nu era el ..!
-  da de ce-a murit ..? era bolnav ? o boala incurabila cred , ca se tinea bine ..
- nu draga ..! a murit de fericire si de viata ..! de dragoste de viata ..
 ....incep comentariile si parerile de rau sau de bine .
- bine ca a murit  k prea era ciinos ..
- lasa draga ...un ungur mai putin ..,!   d'astea adevarate
- era un om bun ..curata  zapada din parcare .si ducea mereu gunoiul ..
 - se juca cu copiii
- sa-i fie tarina usoara ..!
- Dumnezeu sa-l ierte ..!
- R.I.P.

  ...problemele incep daca comenteaza cineva la postarea asta cu .." va anunt pe aceasta cale ca am murit " ..trebuie sa rog pe cineva sa aprobe comentariile ..ca de citit eu nu mai am cum ..si eventual sa si raspunda la comentarii sa nu ramina nimeni nelamurit .

.. in schimb as dori sa imi lase aparatul de fotografiat cu mine cind se aprinde focul si se inalta  flacarile....iubirii cum altfel .?..sau mai bine nu ,cum sa se amestece cenusa cu pixelul si temperatura de culoare ..?