26 august 2013

..ce mai fura unii..

 articol preluat cu indicarea autorului si sursei adica http://www.thephoblographer.com

Stolen Picture Wins Photography Contest, Then Gets Disqualified

by FELIX ESSER on 08/21/2013
Hengki Koentjoro Stolen Picture Screenshot
The stealing of pictures is, sadly, commonplace on the internet today. But you’d have to be especially ruthless to submit a stolen picture to a photography contest. In the case of a monochrome image by photographer Hengki Koentjoro, however, this was exactly the case. His picture of a scooterist driving through a forest had been submitted to Samsung’s “Live in the moment” contest on facebook, albeit in slightly altered form (see screenshot above.) When fans of Hengki’s work pointed out the fraud, he contacted Samsung about the matter, and the contest entry was disqualified. The stolen picture still remains on the fraudster’s Instagram account, however.
In this case, not much harm was done. In fact, the whole thing probably gave Hengki’s name and work much more public exposure than he would’ve received under normal circumstances. But still, this is probably not the way you’d want to become famous. And in other cases, much greater financial harm might be caused to the copyright holder of an image–which is especially true in cases where pictures of amateur photographers are stolen and used for commercial purposes. Which happens much more often than one would like to believe. In the end, what this goes to show is that no matter how careful you are, you’re never safe from your copyright being infringed upon.
Via Photoxels

seceta , radacini de salcie ...natura asa cum este


O societate in care munca nu mai reprezinta o valoare sociala...

un articol preluat de pe ALTERNATIVA ROMINIEI         http://www.alternativaromaniei.com

O societate in care munca nu mai reprezinta o valoare sociala        iar membri ei compara a muncii cu a nu muncii, este o societate terminata si un sistem economic si social care nu mai pot fi refacute

E-mailPrint














motto 
V-ar place sa stati acasa, fara sa munciti si sa primiti lunar o pomana (ajutor social-welfare) de la guvern si sa constatati ca suma lunar primita este mai mare decit daca a-ti fi muncit? Cred ca nu este greu de raspuns. Dar locul unde puteti gasii o astfel de mentalitate si un sistem pe masura, este America si capitalismul "dezvoltat" din vest.
Aceasta intrebare a devenit emblematica si reprezinta dilema oricui vine acasa de la munca cu un amarit de cec in mina, din care dupa ce plateste datoriile curente si de neevitat, ramine dator si se gindeste ca luna viitoare poate le va plati sau poate nu va mai avea de unde sa imprumute in vederea platii lor. In situatia asta sint milioane de americani.
In concordanta cu un studiu recent eliberat de Cato Institute, americanii care traiesc pe welfare, o duc cu mult mai bine decit cei care muncesc pe salariu minim, in cel putin 35 de state americane. In alte 13 state americane, aceia care stau pe welfare o duc mai bine decit cei ce cistiga un salariu de 15 dolari pe ora, dupa cum releva studiul.

Pai de ce trebuie sa mai mearga americanii la munca, cind sapte din opt locuri de munca create de la venirea lui Obama la Casa Alba, sint locuri de munca part time? De ce sa mai frigi burgers si sa umpli sandwichuri la fast food-uri, cind stind acasa poti primi mai multi bani.
Personal am discuta cu multi canadieni si americani pe acest subiect si chiar am dorit sa ii angajez pe unii canadieni, insa calculul lor, ca si la americani, era acelasi si la fel de ineficient pentru ei, dupa cum gindeau munca si eficienta ei materiala.
Din ce in ce mai putini americani urasc sa stie ca trebuie sa depinda de aprovizionarea cu mincare si alte lucururi necesare, plus bani, de guvernul federal sau local.
In acest moment, jumatate de tara primeste sub o forma sau alta bani de la guvern pentru existenta, in fiecare luna.Discutam de natura mana , cind analizam daca acest lucru poate sau nu sa fie acceptat de fiintele umane. Multe familii traiesc de generatii in aceste conditii finanicare si sint mult mai fericiti decit cei care muncesc si ii platesc, prin taxele pe care le ofera guvernului.
Dupa cum arata in continuare Cato Institute, cineva din statul New York, care colecteaza welfare de la guvern, poate aduce acasa mai multi bani si beneficii decit un profesor debutant dintr-o scoala americana.
In acest moment in America, guvernul federal finanteaza 126 de programe separate, care au ca tinta oamenii cu venituri mici, iar din ele, 72 furfurnizeaza fie cash sau alte beneficii, fiecarui individ din acest grup.
Guvernele statale si locale, opereaza mai multe programe de welfare, depinzind de la stat la stat si de la localitate la localitate. Trebuie spus ca exista o parte de oameni "saraci", in aceasta categorie, care cunosc sistemul si il valorifica, participind la mai multe programe simultan.
Cu numai citeva zile in urma, Cato Institute a eliberat un nou studiu, care arata situatia welfare-ului de la stat la stat in SUA, pentru o mama cu doi copii. In statul New York, o familie care primeste Temporary Assitence for Needy Families, este integrata in sistemul medical Medicaid, primeste cartele pentru mincare de la guvern, primeste subventii pentru chiria apartamentului sau casei in care locuieste, primeste asistenta si alimente ca laptele, briza, piinea si altele pe gratis zilnic, ar avea in final aceste beneficii in suma de minim 38.004$ pe an. Ceea ce in SUA reprezinta un salariu destul de bun, rivnit de multi muncitori care pleaca de dimineata pina seara la munca.
Trebuie sa amintesc ca beneficiile de mai sus, obtiunte prin programele de welfare, NU SINT TAXATE, dar salariilor le sint impuse taxe usturatoare. Deci in final, trebuie sa spun ca cineva care locuieste in New York, ar trebui sa cistige 21 de dolari pe ora pentru a putea cistiga atit cit guvernul ofera unui welfare-ist, dar trebuie amintit ca salariile de acest fel au cam disparut si marea majoritate a companiilor care ofereau aceste salarii sint active in China, evident in alte conditii de plata a muncii. Acest tip de salariu pe care de fapt il "cistiga" un welfare-ist, este deasupra medie de salarizare in statul New York, pentru un porfesor debutant.
Cam asa deruleaza un sistem economic si social in degringolada si in cadere libera. un sistem in care pomana s-a institutionalizat si prin oferirea ei, se doreste a se da o imagine a prosperitatii, pe care o vedem cu ochiul liber ca nu exista si nu va mai exista vreodata in capitalism.
Pentru americani, a devenit o prioritate a se muta dintr-un stat intr-altul pentru a obtine aceasta pomana intr-un cuantum mai bun, astfel ca in acest moment cel mai bun stat in a da pomeni, pare sa fie Hawaii, care ofera welfare-istilor americani beneficii care totalizeaza 60.590, dupa cum arata studiul Cato Institute. Mai se poate pune problema ca americanii sa isi doreasca sa munceasca, cind tiparnita merge si ei asteapta emigrantii sa faca muncile pentru care sint paltiti cu mult mai putin decit pomenile primite de ei.
Asta se intimpla pentru ca nu sint locuri de munca si fenomenul se amplifica, dar liderii minciunii de la Casa Alba si din statele americane, nu recunosc si o dau inainte cu refacerea economica, in conditiile in care locurile de munca bine platite au disparut si avantajul de a sta degeaba incepe sa devina un fenomen national, forta de munca degradindu-se permanent atit moral cit si profesional. Acest aspect arata nivelul de incredere de care se bucura capitalismul in rindul maselor. Atitudinea liderilor americani capitalisti a facut ca un oras ca Detroitul sa ajunga sa fie definit de publicatii mondiale ca fiind "casa a peste 50.000 de ciini vagabonzi care patruleaza pe strazile fostei metropole", altele fiind in asteptare.
Poate Basescu sa urmeze un astfel de sistem? El doreste sa il copieze, dar cum o va face cu pomenile care le ofera liderii capitalisti? Cu siguranta el nu le va putea oferii, deci saracia va fi cuvintul de ordine in capitalismul romanesc. Doriti sa o traiti pe propria piele impreuna cu copii si familiile dumneavoastra? Este o singura solutie a saraciei depline pentru cei ce muncesc: Capitalismul !

Adrian Cosereanu