6 iunie 2011

luni ..cind fierbe ceaunul in barca pe lacul Babadag

..una din cele mai istovitoare munci ..este trasul navodului la pescuit...! inteligenta si forta ....si desigur energie ..!
plecati noaptea la pus navoadele ...spre rasarit asteptarea si frigul de pe lac isi spun cuvintul...! este momentul borsului pescaresc ..o reteta unica prin simplitatea ei ....ingredientele  ei..!!   ..anghila  ,  biban,  crap,caras,somn,salau,..cite o stiuca ratacita in vinatoarea de dimineata.....icrele se fierb..asa cum sunt scoase din pestele curatat de solzi si mate ..! o mina de sare ...o ceapa si un catel de usturoi este un lux ...!
ei bine ..cind rasare soarele borsul este gata .....! doar valurile care prevestesc caldura de peste zi , valurile zic sunt din ce in ce mai linistite ..sorbiturile zgomotoase si plescaitul atrag atentia asupra unei aventuri gastronomice ......unicat ..! aici,acum si niciodata altadata...sensurile ,si senzatiile traite intr-o barca la rasaritul soarelui pe lacul Babadag  ...sorbind usor din zeama fierbinte  intr-o lotca care se leagana usor in rasarit ..ei bine toate astea sterg tot ce stiam inainte despre gastronomie ..!
..caliatate ,simplitate ....liniste ,natura ..toate astea capata sensuri nebanuite

 despre trasul navodului ..cindva ,in curind

luni ...zborul