9 aprilie 2010

despre fotografie...... in toate sistemele

..de cele mai multe ori prostia nu ma prinde descoperit  ...rautatea nu ma atinge ...gelozia nu m-a imbratisat niciodata ...! ma simt foarte confortabil in pielea mea si nu am a ma arata altfel decit sunt mai ales ca nu vreau sa demonstrez nimanui nimic ...!
                                    .........niciodata ..!
...citeodata mai am discutzii in contradictoriu despre politica ,identitate etnica si vizuala ,despre gastronomie si dobrogea...citeodata mai discut despre fotografie cu Conu' Dinu si cei putini apropiati de fotografie ..!
..imi plac florile proaspete si citeodata  ofilite ...!
...si mai cred cu tarie in ceea ce a spus Andreas Feininger in Fotograful Creator la pagina 16 din Editura Meridiane 1967 ..citez..
....NICI UN OM CONSTIENT NU POATE SA NU RECUNOASCA IMENSA DATORIE FATA DE CEI DE LA CARE A INVATAT...!
..sigur ca nu vorbesc degeaba ...! sigur ca spun lucrurilor pe nume ...! cui vrea sa auda ...!

despre ...umor englezit



azi am primit o replica de la cine nu ma asteptam ...! tonul face muzica ..in cazul nostru o manea de cartier k oricum  o aude toata lumea ...! 
..........dar pentru ca dl radu t nu a inteles mai nimic din ceea ce am comentat si mi-a dat un raspuns emotional am sa -i spun k in limbajul ,jargonul profesional al celor aproape 300 de fotografi din studiourile fotografice din bucuresti prin care am lucrat ..laboratorul a/n si /sau color se numea camera obscura ..!
reactzia mea nu a fost nici grabita (comentariul 13)  si nici nu ti-a fost adresata ...a fost GINDITA si transmisa ..(cum altfel ) AUTORULUI OPEREI ..in cazul nostru dra ALINA ....!
..daca vei incerca sa nu mai fi rautacios pina termini facultatea bine privita si ai recitii cu atentzie ai observa k nu te-am numit diletant .......(nu imi permit asa ceva fata de nici un fotograf mare sau mic ,faimos sau in abisul anonimatului )  pe tine ci pe autoarea articolului ..care nu-i asa ..cistiga si ea o piine adaugind condimente pe care nu le cunoaste la o mincare pe care o gateste prima  oara ... dar asta este alta poveste..! 

cred k daca te-ai apleca cu mai multa atentie la amanuntre si ai evita judecatile de genul ...tzi-ai scris gresit numele ...sau k nu am autoritate in a judeca pe nimeni ....sau ce am facut sau nu in fotografie ...sau ce imagini pun pe blogul meu ...sau daca itzi plac sau nu ....ar fi mult mai bine ! ...ar fi comentarii mai putine la un articol ciudat ..si nu am da ocazia anonimilor sa ma numeasca ...auzi papagal..! 
..cred ca stii ..toata lumea are dreptul la pareri indiferent daca sunt elogioase sau critice ..cu conditia sa fie facute publice ..intr-un stil si mod acceptabil ca forma si continut in limitele adevarului .!  altminteri a fost pierdere de timp 
..iar in cazul tau de prestigiu nu-i asa ? intr-o  o cariera pe care o construiesti cu rabdare si efort .cred eu..!
.
.am sa inchei prin a spune k in spatiul public  (articol gindul ) se schimba pareri ,idei ,informatii in folosul si pentru comunitatea  careia ii este adresata..! ..din acest punct de vedere articolul nici nu informeaza ,nici nu compara ci doar amesteca dupa o ordine numai de autor stiuta ...date biografice ..cu trairi ...experiente cu planuri ...asa incit dupa  ce citesti articolul nu mai intelegi nimic..ce facultate ..? unde ...? ce proiecte ..? scaune ..mobila..? repet cu toata seriozitatea nu judec ..incerc doar sa inteleg ..
o parere este o parere .....nimic mai mult ...!   dar de aici pina la a trece la ...rautati..!?!!?!? hahahaha!   e cale lunga ...! 


ps1 am trecut ambele comentarii + un nefericit ......anonim ......
ps2 stencil cules de pe zidurile orasului 


13 vaida francisc atila la 8.04.2010 15:48 despre despre ce si cum in formare vs dezinformare romantata
raspunde
am incercat si ieri sa postez acest comentariu ..si l-am postat pe blogul fotomaniacului...dar am revenit astazi ..alina ..! ...eu cred ca tu potzi mai mult de atit ..si mai cred ca biografia unui tinar fotograf in formare nu trebuie romantata cu fitze de genul ..Doarme în camera obscură,(am lucrat 20 de ani cite 6 ore pe zi intr-un laborator foto si nu as dorii nimanui sa doarma acolo ,,) ...si cu ...A dat pe spate juriul printr-o singură fotografie ...!!!( ma indoiesc ca un universitar britanic poate fi dat pe spate de cineva ...) o scurta cautare la unchiul google ne spune ca ne aflam in lumea speciala a unui fotograf in formare ...cu cautari si cu ,,succesuri ,, cu victorii si cu "esece '' . ! si cu un articol ..ciudat.??! ei bine articolul despre si cu radu este o varza care amesteca camere digitale cu cit trebuie sa platreasca inapoi statului britanic ...cu ce a facut cind termina scoala ..si cum rupe * tirgului un tinar de romanica ..! cu tobe si cu ..a fost o joaca ...uite citez din ce ai scris : .........Am trimis un portofoliu micuţ mai mult aşa, de amuzament, să văd dacă merge. Am primit răspunsul lor cum că sunt încântaţi şi că sunt acceptat. Însă la cursuri am descoperit că profesorii nu erau destul de buni, în sensul în care aş fi vrut eu. Nu ne explicau fotografia conceptuală, artistică. Sau psihologia fotografiei. Ne predau tot lucruri tehnice, pe care le poţi învăţa şi singur de pe Google sau din cărţi. Ne mai arătau cum să lucrăm cu unele aparate, cum să developăm filme ori să printăm pe hârtie foto", povesteşte Radu. ..hotarit lucru nic radu nu a fost in ziua lui cea mai buna cind tzi-a zis toate astea ...cu atit mai mult cu cit articolul ne spune si k ...ne vedeam profesorii de 2 ori pe luna cite 45 de minute ....! ..pai ce sa itzi mai predea despre ...auzi fotografie conceptuala ..! ..dupa toate astea nici nu mai trebuie sa spun k nu ma enerveaza dilentantismul ...ci doar manifestarea suficientei in domenii care nu sunt cunoscute macar la nivelul abc-ului ps radu nu este singurul romin care studiaza fotografie in imperiu ,sunt multi alti tineri merituoasi ca si el ...! cu multa munca si cu modestie ...nebagatzi in seama muncesc ,trudesc pe ogorul fotografiei ..!
16 Radu Tudoroiu la 8.04.2010 22:05 despre Pentru Francisc
raspunde
Inainte sa te grabesti sa scrii, gandeste. E o diferenta intre camera obscura si camera de procesare. Camera obscura este ceea ce se arata in prima imagine, iar camera de procesare cred ca ai o idee. Dormitorul meu este transformat, printr-un sistem de lentile pe care l-am gandit tot eu, intr-o camera obscura ce proiecteaza strada pe perete. Punct intai rezolvat. E destul de evident faptul ca, avand 22 de ani (fac 23 de Craciun) nu ma pot ridica la nivelul altor fotografi mai cunoscuti. Si cand zic fotografi cunoscuti zic si fotografi buni. Articolul are un numar limitat de caractere iar Alina a prezentat foarte pe scrut despre ce este vorba. Am lucrat si lucrez film si digital pe toate sistemele. E usor de observat faptul ca tot ce ai comentat este scris cu rea intentie dar incerc sa iti raspund cat de politicos se poate. Punct doi rezolvat O cautare pe google a numelui tau (ocazie cu care Google m-a informat ca ti l-ai scris gresit) mi-a aratat ca esti ceva lector de cateva zeci de ani. Acest fapt nu iti da dreptul sa privesti lumea asa de sus iar fotografiile de pe blogul tau, cu atat mai putin. La fel, asta spusa doar ca observatie - nici o intentie rea la mijloc. Este doar o observatie obiectiva. Privind ultima parte a postului tau nu pot decat sa fiu rautacios. Termin o facultate destul de bine privita si consider ca nu ai nici un drept sa ma numesti diletant in conditiile in care nu mi-ai vazut proiectele, pe baza a trei imagini din articol. Luand ca punct de pornire imaginile de pe blogul tau si ce am mai vazut ca ai facut, imi rezerv dreptul de a presupune ca nu ai vreo autoritate sa numesti diletant pe nimeni. Cu atat mai mult cu cat ai scris cuvantul gresit. Pentru replica la ce ti-am scris, te rog foloseste mailul de pe blog. Cred ca articolul nu necesita comentarii si discutii in contradictoriu inutile. Are un scop pur informativ. Numai bine, R.
17 Canon la 9.04.2010 01:00 despre hahhaha
raspunde
Sah mat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne place de tine Radule!!!!!! Nu un papagal sa te critice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!