7 august 2010

despre... foto union .inceputurile mele ep 3

..episodul trecut ...  foto union inceputurile mele 2 nu am vorbit inca  de scoala  ucecom …din str econom cezarescu ..ei bine linga scoala era un camin pentru cei 3-400 de elevii care veneau la cursuri din provincie …si din judetele limitrofe ..! modovencele si ardelencele adunau in jurul lor roiuri de pustani incinsi de dorinte si instincte Totul se invirtea in jurul caminului pe gasti ..pe prietenii pe meseriii ..socializare  i s-ar spune acum…! La mine in clasa erau 40 de elevi iar 10 din Bucuresti .cu contract si loc de munca asigurat la COOPERATIVA FOTOGRAFIA …..hai sa vad daca imi aduc aminte numele lor ..miu florin ,liviu anzulato,costin ,ignat florica , oboroceanu gheorghe , cornel clucerescu..l luminita gheorghe ,vlahopol gheorghe, ..in sfirsit,,,mai erau inca 2 si cu mine zece …! Care-I si intrece ..! la modul propriu …! In 30 de ani nu am mai ramas decit eu ..!
miu florin …plecat in noua zeelanda
vlahopol … plecat in grecia grecia
gigi oboroceanu ..statele unite
liviu anzulato ..statele unite
costin nu mai stiu cum a plecat la sora lui in italia cind a terminat scoala ..
ignat florica  s-a maritat si i-am facut fotografii la nunta ..nu a mai lucrat in cooperativa
luminita  (parca ...gheorghe .. sa ma ierte dar nu’i mai stiu numele de familie ) a plecat chiar din scoala ..pina sa termine sau imediat dupa la.... banca nationala ….
cornel clucerescu  nu mai stiu nimic de el .lucra fotoreportaj pe la casa de casatorii la sectorul 3…un tip ok pe care te puteai baza …! Imbracat mereu la camasa alba si cravata era  pozaru’ serios …! Ii mai dadeai de la tine numai sa scapi de el..! un bautor redutabil cu care am baut de citeva ori ..serios ..temeinic ..un tovaras adevarat in conditii limita           ..despre asta mai tirziu..!
restul cursantilor erau din toata tara …cea mai frumoasa era boga katalin …kati avea ochii albastri precum florae de griu ,avea parul negru k taciunele si un ten alb de parca se spala numai in lapte de bivolita ..! o fata extraordinara sin u stiu de ce nu ne-am casatorit..! chiar nu stiu …inteligenta cu simtul umorului cu un trup de invidian6t ..cred k avea cei mai frumaosi sini din toata scoala …!   Ce interesant ..! aveam 20 de ani si nu ne interesa nimic..eram tineri si nebuni …ascultam uriah heep led zeppelin,deep purple …ce muzika divina …dansam si ne iubeam pe child in time …!beam vodka wyborowa sau zytnia cu pai  de iasomie in sticla …fumam golden pine  sau two horses   pachetul..erau tigari chinezesti la moda pe atunci…era 2,50 o bere si 20 de lei o sticla de 500 ml de wyborowa  ..25 de bani un mic si  3 lei 100 gr de alune de padure parjite in sare .
nu se gaseau prezervative si daca se gaseau erau proaste sa gata gaurite 115 lei era o pereche de pantofi de piele model italienesc cu lira clujana …si 250 de lei o pereche de otteri adevarati …300 de lei  perechea de levis strauss originali si 25 de lei o perche de tenisi albi chinezesti …azi le spune converse..cu 50 de lei luam tricourile cele mai tari de la crinul  ..asta era pe atunci ..
asta cind aveam bani …cind nu aveam mergeam luam o sticla de 1l de vermut litoral cu 7 lei si de 3 lei pateuri si mergeam in cismigiu sau in orice parc si dansam  si cintam ..aveam un casetofon aciko   ..si scultam july morning cu manfred man
Profesorii …ei bine profesorii erau cei mai tari… dl mircea petaru ,dl george palivat..si mai aveam un instructor smekerit care facea jocurile pe acolo si al carui nume l-am uitat k m-am certat cu el din prima zi ..! am uitat sa va spun k eram rau ..rau de tot adika al draqu si invatam  si ma contarziceam cu toata lumea ..! primeam multe carti in limba maghiara despre fotografie …primisem de la unchiul meu cu dedicatie fotograful creator a lui andreas feininger si o citeam zi si noapte.

 va urma

ps pe atunci rupeam lantu' k eram tineri  si puternici..imagine facuta in studio la foto color union  prin 1997 ..