10 aprilie 2012

...dresajul neterminat



..de multe ori povestile triste pe care le vedem in viata ...revin .De cele mai multe ori revin perfid , lipicios si umed atunci cind te astepti mai putin ...!
iata o povste adevarata ..

in imagine sunt doi lupi ...Mona  si Canon ...dupa cum vedeti puiul Canon vrea sa -i ia ceva din gura ..ei bine da Mona tine in gura o  ...piatra .!
..da .! o piatra ..! cum ..? de ce ...? de ce face asta ...?
Mona o lupoaica de 8 ani a fost luata de la o unitate militara ..unde la lectia de dresaj nu  i s-a predat decit comanda APORT...! nimeni nu s-a mai ocupat de Mona ..sa o invete sa lase in mina dresorului obiectul aruncat ..spre aducere .
  dupa o vreme cei de la unitatea militara au renuntat la Mona ...iar ea lupoaica cu dresajul neterminat a ajuns in gospodaria unui prieten ..ei bine Canon .puiuil de lup belgian pe care l-am daruit prietenului meu acum citiva ani ...cu mintea lui de pui incerca sa ii ia piatra din gura...! nu a reusit niciodata ..!
Mona alerga cu devotamentul si energia pe care numai  ciini lupi o au dupa orice aruncai in cimpul ei vizual ...lemn ,plastic .os ...iar imbecilii aruncau pietre .!
...din acel moment ..Mona ...purta intre dinti pina a doua zi sau pina cind   cineva  arunca   altceva ...piatra in gura ..! daca incercai sa ii iei piatra ..Mona cea blinda si supusa isi aducea aminte ca se trage din lup ..si miriiia     intr-un fel care te face sa renunti foarte repede ...
..de ce mi-am adus aminte de Mona ..Lupoaica dresata pe jumatate ...?
..suntem dresati pe jumatate ...intre dorinta de libertate si libertate am ramas numai cu dorinta ...!
suntem intr-un cerc diabolic...din care nu suntem dresati sa iesim ...!